Kako da kreativno iskoristite stare plastične boce

by | 12 decembra, 2014
Kreativnost

Plastične boce su svakodnevni predmeti koje posle upotrebe najčešće bacamo i ne pomišljajući da se one mogu iskoristiti na razne zanimljive načine. Istina je, postoji na desetine inspirativnih dekorativnih ideja kako da kreativno upotrebite plastične ambalaže.

Na primer, ako volite ptice i one često posećuju vaše terase i prozore, ili imate papagaja, možete napraviti originalnu posudu za njihovu hranu.

Ukrasi od plastike

Takođe, možete napraviti novogodišnju jelku iskoristivši celu flašu, koju biste mogli obojiti u zeleno ili jednostavno upotrebiti zelene plastične boce.

Ukrasi za jelku

Budite pažljivi dok sklapate delove jelke, jer postoji mogućnost da se ne uklope dobro jedni sa drugima, ili ih zalepite kako bi bili čvrsti.

Jelka od plastike

Pored toga, od plastičnih ambalaža možete napraviti držač za nakit. To može delovati malo čudno, ali u stvari je veoma jednostavno.  Uzmete nekoliko boca, odsečete im dno i naslažete na šipku od plastike ili metala.

Držač za nakit

Ili, napravite snežni globus od plastične flaše, poput ovog na slici sa simpatičnim Sneškom Belićem. To na prvi poged može delovati malo komplikovano, ali ako ste vešti i pažljivi, imaćete veoma lep i originalan dekorativni predmet.

Snežna kugla

Abažuri za lampe i lustere, držači za olovke, saksije, vaze, pa čak i zavese od plastičnih flaša… Zaista ima mnogo načina da kreativno upotrebite stare ambalaže, samo je potrebno da odvojite malo slobodnog vremena i pustite mašti na volju.

Plastična dekoracija

Izvor: amazinginteriordesign.com