11.03.2021 Dizajn

Kako do trajne zaštite od grafita i žvrljotina?

Najjednostavnija zaštita od vandalizma za vase zidove se nalazi nadohvat ruke. Roma company u svom asortimanu ima vrhunske anti-grafitne premaze koorporacije Rust Oleum, koji se lako nanose i pored zaštite od grafita nude i hidrofobnu i zaštitu od UV zidova u eksterijeru kao i zaštitu od hemikalija , razređivača.

Prvi u ponudi je trajni sistem anti-grafitne zaštitt – GRAFFITISHIELD ™ HIDRO. Ovaj premaz na vodenoj bazi može se naneti četkom , valjkom ili airless uređajem na sve čiste i suve površine izrađene od mineralnih supstanci, uključujući beton, ciglu i prirodni kamen. Premaz je suv na dodir već nakon sat vremena po nanošenju.

U slučaju da dođe do vandalizma, grafiti se lako uklanjaju sa zaštićene površine pomoću Rustoleum Graffiti Shield Cleaner-a ili uređaja za pranje pod pritiskom. Kada se grafiti jednom uklone sa ovako zaštićene površine premaz omogućava još mnogo novih ciklusa čišćenja.

Potrošačima je na raspolaganju i polu-trajni sistem anti-grafitne zaštite zidova – GRAFFTISHIELD™ WAX. Ovaj premaz RUST-OLEUM koristi čisti prirodni vosak kao osnovu za ovaj system, tako da se skida zajedno sa grafitima svaki put kada se očisti. Čisti se vrućom vodom izduvanom crevom visokog pritiska, a zaštitni sloj se mora ponovo naneti nakon svakog čišćenja.

Nanošenje je jednostavno, četkom , valjkom ili airless uređajem, a površina je prozirna, skoro nevidljiva, satenskog sjaja i što je najvažnije otporna na grafite.

www.roma.rs

još iz kategorije

Pleteno od plute

11.10.2021 Dizajn

Digitalab je postalo poznato ime na međunarodnoj dizajnerskoj sceni zahvaljujući tome što su razvili inovativan metod kojim se pluta pretvara u pre...

pročitaj još