Kao u prirodi
03.06.2014 Dizajn

U domu kao u prirodi

Korisni noviteti za kućne ljubimce i njihove vlasnike – od igračaka za životinje do dezena i boja koji će vas povezati sa prirodom.

U dnevnom boravku dominira veliki divan Freestyle, dizajn Feruccija Lavianija za Molteni & C. Veći deo presvučen je zelenim, a manji belim mebl štofom. Na njemu su prekrivač i mnoštvo vezenih jastuka sa cvetnim dezenom, ukrašenih perlicama (Etro Home Collection).

Tu su i specijalni aparati poput električne “metle” Allegry i usisivača Cat & Dog, u koji su ugrađene turbo četke i filteri Active Air Clean (Miele). Zahvaljujući njima, zagarantovan je život bez grinja, alergija i neprijatnog mirisa kućnih ljubimaca. Dva zelena psa – igračke Puppy iz kolekcije Me Too (Magisa), koje je dizajnirao Eero Aarnio, zanimaju se crvenom lopticom od Friskiesa.

Na vunenom tepihu (Altai), pravljenom po porudžbini, nalazi se usisivač od inox čelika iz jedinstvene linije proizvođača Alessi. Tu su i kožni povodac Etro Home Collection, okrugli stočić Domino (Molteni & C) i viseća lampa Joy – Alt Lucialternative.

Vidimo komad nameštaja Convivo – Ferruccio Laviani za Molteni & C, sa sjajno lakiranim fiokama (200x58x77cm). Na njemu se nalazi okrugli pirex akvarijum za ribice, iz limitirane kolekcije Do not disturb (Massimo Lunardon), idejno rešenje Joa Vellutoa.

Na stalku za knjige od trešnjinog drveta (MC Selvini) mesto je pronašla knjiga Mangiare da cani Renzoa Chiesa i Marija d’Adda sa receptima za jela namenjena kučićima-gurmanima (izdavačka kuća Compositori) a na Etro Home Collection tanjiriću nalazi se hrana za mačke sa lososom (Gourment Diamant).

Kao u prirodi slika 2

Iza toga je pakovanje hrane za crvene ribice Multigran od Friskiesa. Tu je i viseća lampa Officina Rotaliane, sa slikanim platnom Zelde Sartori za L’Affiche.

Na podu popločanom smaragdnozelenim keramičkim pločicama Walking (40×40 cm, Ceramica Vogue), postavljeni su plasitficirani podmetači za ljubimce Mustafu i Light Pada. Na njima su ciklama činija, posuda za toplu vodu (nešto kao termos ali održava i hranu na idealnoj temperaturi) i posuda za jezgrasto voće United Pets.

Kao u prirodi slika 3

Narandžasta činija Lupita namenjena je kučićima, a ona dupla Tigrito mačkama. Ove predmete namenjene kućnim ljubimcima dizajnirala je Miriam Mirri za Alessi. Loptica i igračka od plastike za žvakanje pripadaju kolekciji Friskies.

Hranilica za ptičice je od Jaspera Mirrisona (Magis). Zid je obložen pločicama Interni od Ceramica Vogue (10×20 cm, boja leda), kalorifer Zana je od Thermica, a skulptura je delo Francesca Bocchinija za L’Affiche.

Kao u prirodi slika 4

U sobi urađenoj u stilu 70-ih godina prošlog veka zidovi su obloženi tekstilnim tapetama. Reč je o dezenu sa velikim krugovima u nekoliko nijansi narandžaste boje (Jab).

Na podu se nalaze veliki ciklama tepih (naručuje se po meri, Altai) i korpa za manje pse ili mačke, prečnika 55 cm, od Michaela Younga za Danese. Posebna plastika od koje je napravljena ova korpa veoma se lako održava. U njoj vidimo prekrivač od crveno–bele vune (Carrara) i igračkicu od gume za male ljubimce (Friskies).

Kao u prirodi slika 5

Osnova bračnog kreveta Fat Fat zaobljenih linija presvučena je narandžastim mebl štofom, a dva manja zaglavlja bež su boje. Ovaj krevet dizajnirala je Patricija Urquiola za B&B Italia. Na krevetu je posteljina Inca od čistog pamuka, narandžaste boje, i višebojni škotski prekrivač iz Etro Home kolekcije.

Na noćnom stočiću Pytton, sa osnovom od inox čelika i sa dve veoma praktične ručke (Nicole Aebiscer za B&B Italia), nalazi se stona lampa Luxy sa crvenim abažurom koja zahvaljujući zglobu može da se podešava na nekoliko visina. Dizajnirali su je Dante Doneganija i Giovanni Laude (Rotaliana). Na zidu je slika mačke (L’Affiche).

Zid je obložen pločicama iz kolekcije Metrowall – Rex Ceramiche Artistiche (slika Big Wolf Spidera i poster Marka Bongiornija mogu da se nađu u prodaji kod L’Affiche). U prvom planu vidimo interesantnu kućicu za pse sa malim prozorom. Reč je o modelu Dog Kennel, sačinjenom od bele mat lakirane bukovine, koji je Artek prezentovao na poslednjem sajmu nameštaja u Milanu.

Kao u prirodi slika 6

U kućici je škotski prekrivač iz Etro Home Collectiona, dok se pored nje nalazi plastična stolica sa osnovom od inoxa. Model je osmislio Arne Jacobsen (MC Selvini) a dostupan je u dve verzije – za decu i odrasle. Na interesantnom stočiću Crochet Table, dizajnera Marcela Wandersa (Moooi), nalazi se kožni povodac crvene boje (Ralph Lauren Home Collection). Lampa Lightwire delo je Doneganiana i Lauda za Rotalianu.

Na podu popločanom pločicama Bardelli (serija Ultime Notizie, dizajn Piero Fornasetti) vidimo “kraljevsku” posudicu od porcelana sa pozlaćenim rubom (može da se nađe u svim Versace prodavnicama). Kožna koska pripada kolekciji Ralph Lauren Home Collection, dok  gumene igračkice za kučiće u obliku Diznijevih junaka, proizvodi  Friskies. Pored jastuka od svile škotskog dezena (Etro Home Collection) nalazi se propusnica za Fido Park.

Tekst Eleonora Crisci
Foto Enrico Conti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije