Kombinacije boja: Ljubičasta i zelena

by | September 15, 2017

Ljubičasta i njene nijanse slažu se sa mnogim bojama i kreiraju originalan, moderan enterijer. Elegantna ljubičasta učiniće dom neverovatnim: možete je koristiti gde to želite, zajedno sa drugim bojama, ali imajte u vidu da nisu sve kombinacije dobre za svaki ambijent.

Ljubičasta i zelena mogu predstavljati vrlo upečatljiv sklop, naročito njihove tamnije nijanse. Svetlije nijanse ovih boja daju vesela prolećna osećanja i unose svežinu u prostor, te su dobar izbor za trpezarije u etno-stilu.

Guliver/Thinkstock

U slučaju da je zid u prostoriji beo ili, eventualno, u vrlo blagim tonovima zelene ili ljubičaste, slobodno se poigrajte draperijama ili zavesama u obe ove boje, ali ga ukrasite i različitim ramovima za slike i drage fotografije.

Osnovni element enterijera koji vam predlažemo na ovim stranama jeste sofa modernog dizajna, presvučena tekstilom u ljubičastoj boji. Ona je ipak bolji izbor od zelene jer je lakša za održavanje. Kako bi prostor delovao kompletnije, sofu ukrasite dekorativnim jastučićima – jednobojnim, na pruge ili u nekom drugom dezenu.

Bez obzira na to da li je parket u sobi svetliji ili tamniji, svetlozeleni tepih odlično izgleda na svim nijansama ove vrste podne obloge.

 

JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRTATITE NAS I NA FACEBOOKU: casadesign.rs