Kombinacije boja u domu: Plava & žuta

by | September 21, 2017

U uređenju enterijera, tirkizna boja se koristi u raznovrsnim nijansama, od bledoplave do plave sa zelenim tonovima. Poznata je po svom smirujućem efektu i uklapa se dobro sa drugim bojama. Žuta donosi dobro raspoloženje, podstiče komunikaciju i podiže unutrašnju energiju, pa se uglavnom koristi za prostorije u kojima boravi više članova porodice.

Guliver/Thinkstock

Da biste postigli sklad ove dve izuzetno poželjne boje u dnevnom boravku, predlažemo vam da počnete od zavesa, ili, još bolje, panela, za koje smo sigurni da ćete ih pronaći u oba tona. Ako je jedan panel dezeniran, drugi obavezno neka bude bez dezena.

Ako ste se opredelili da u dnevni boravak unesete obe ove boje, za garnituru za sedenje izaberite svetlosivi mebl štof, jer će ova neutralna boja dopustiti drugim dvema da savršeno dođu do izražaja. Garnituru obavezno ukrasite jastučićima – bilo bi dobro da nađete modele istog printa, ali u obe boje.

Guliver/Thinkstock

Tirkizna je poželjna i na tepihu. Ovde se nismo opredelili za žutu, jer je kao podna obloga zahtevnija za održavanje. Osim toga, kako su jastuci na pruge, gledali smo i da tepih bude jednostavnog, nikako cvetnog dezena, ili sa dominantnim šarama.

Ukoliko je zid beo, slike, grafike i fotografije uramite drvenim ramom tirkizne boje. Žuti zid i tirkizni ramovi mogu da deluju suviše kičasto.

 

JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRTATITE NAS I NA FACEBOOKU: casadesign.rs