Lepota u malom

by | April 17, 2018

Iako mali, ovaj stan poseduje sve pogodnosti za udoban život mladog urbanog para. Dugačko predsoblje, u kom je smešten plakar, vodi u veću, dobro osvetljenu sobu koja je ujedno i dnevni boravak.

Spavaća zona postavljena je na podestu i odvojena je skrivenim policama. Ovde vidimo i trpezariju, zatim u produžetku malu, svakako funkcionalnu kuhinju iz koje se ulazi na malu, zatvorenu terasu.

008

Dizajneri su uspeli da priušte čak i izvesni luksuz time što su pored kupatila odvojili poseban prostor za veš-mašinu. Mladalački duh se, pored svega, ogleda i u odabiru nepretencioznih materijala, neutralnom koloritu, sa dosta akcenata živih boja, te upotrebom zanimljivih tekstura i bogate rasvete. To se možda i najbolje vidi u kuhinji, gde su frontovi urađeni u kombinaciji drveta i bele boje, dok su pločice postavljene tako da potencijraju dijagonalu.

PROČITAJTE I… Inteligentno uređen mali stan

002

Jednostavnost svakog zasebnog elementa i njihova međusobna usklađenost može se zapaziti u svakom segmentu stana. Prostor za obedovanje je, bez ikakve pretencioznosti, određen samo okruglim stolom sa drvenim nogarima i belim plastičnim Eamsovim ”Eiffel” stolicama. Samo drvo ujedno je i poveznica za sve delove ovog enterijera. Njegova natur boja dobra je osnova za usklađenost sa zanimljivim koloritom ostalih segmenata.

PROČITAJTE I… Mali stanovi

003
Svakako jedan od upečatljivih detalja jeste i zid između trpezarijskog prostora i kuhinje, a koji vodi ka terasi. Obojen je u crno bojom za školske table, ima magnetnu podlogu, pa se na njega, pored fiksiranih saksija sa začinskim biljem, mogu postaviti i magnetni kontejneri za začine, ali i pisati poruke kredom.

005A

Spavaći deo smešten je na drveni podest i od dnevnog boravka odvojen je samo niskom policom postavljenom kao pregradom između dva prostora. Time je ostavljen slobodan prodor prirodnog svetla u ceo stan, a ujedno je ostao i osećaj nesmanjenosti prostora i pored njegove izdeljenosti. Naspram kreveta smešten je uzani radni sto, tako da i pored dva bloka fioka ostaje dovoljno prostora i za dva mesta za rad. Prostor namenjen za odmor i rad, vrlo je sveden u kolorističkom smislu, čak monohromatski, čime se ove dve aktivnosti međusobno ne suprotstavljaju, već naprotiv nadovezuju jedna na drugu.

PROČITAJTE I… Cvetni motivi u vašem stanu

006

JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRTATITE NAS I NA FACEBOOKU: casadesign.rs


Tags: