Mekane sofe o kojima maštamo

by | January 5, 2017

Kada je vreme sumorno i hladno sve što želimo jeste da se opustimo u toplom domu, “ušuškani” u udobnoj sofi, uz dobar film ili knjigu. Nećemo pogrešiti ako kažemo da su dizajneri ovaj komad nameštaja pretvorili u svojevrsna umetnička dela. Sada, osim u udobnosti, možete uživati i u više nego inovativnim modelima.

Udobne sofe 4

CHUNKY CHAIR
Ako se vikendom volite sklupčati na krevetu u predimenzioniranom džemperu, onda je ova stolica upravo za vas. Izrađena je od velikih pletenica koje vam pružaju utisak kao da sedite u omiljenom pletivu. Dizajn potpisuje Vega Tankum, iz veegadesigna specijalizovanog za kreiranje udobnog nameštaja.

Udobne sofe 7

INCHWORM
Ovaj kauč pruža topao i ugodan zagrljaj. Omogućava vam da utonete u mekane jastuke, kao nijedna sofa koju ste ranije isprobali.

Udobne sofe 3

BLANKET
Iako na prvi pogled deluje kao prekrivač, reč je o sofi koju možete omotati oko sebe. Dovoljno je da se smestite unutar velikog “ogrtača” i uživanje može početi.

Udobne sofe 10

BALL PIT
Jedinstven komad nameštaja koji vidite na slici izrađen je od 120 mekanih kuglica koje možete složiti kako vam najviše odgovara. U ovoj sofi možete ležati, ali i sedeti. Lako se uklapa u bilo koju prostoriju u stanu.

Udobne sofe 5

NEST
Još jedan primer nekonvencionalne sofe  – inspirisane ptičjim gnezdom, dizajniran je od strane OGE GROUPE. Sofa je izrađena od mekanih okruglih jastuka u koje se udobno može smestiti troje ljudi.

Udobne sofe 2

FLOATING BED
Ako se želite osećati kao da lebdite na oblaku, zakačite ležaj za plafon, a lagano ljuljanje pomoći će vam da utonete u snove.

Izvor: housebeutiful