Nesvakidašnja kombinacija
25.04.2014 Dizajn

Nesvakidašnje kombinacije u prostoru

Neobrađeni zidovi od crvene opeke i nameštaj vrhunskog kvaliteta od kože i punog drveta kombinacija su koja prostoriji daje toplinu rustike uz eleganciju i vrhunski stil uređenja.

U prostor za opuštanje postavljena je drvena fotelja i tabure obložen crnom kožom, dizajnera Gordona Guillaumiera (Minotti). Na neobrađeni zid postavljeno je kružno ogledalo vrhunske obrade od punog lakiranog drveta.

Klupa, dimenzija 33x42x150 cm, napravljena je od drvenih greda pričvršćenih na dva stalka od crnog metala. Zid prema dvorištu, u kombinaciji staklo-čelik, predstavlja još je jedan kontrast rustici ostalih zidova od opeke.

Nesvakidašnja kombinacija slika 1

Trpezarijski deo sadrži originalne stolice firme Tisettanta od punog lakiranog drveta, jednostavan stakleni luster Dres crne boje (Vetreria Vistosi) i sto Tabula sa konstrukcijom od crnog aluminjiuma i gornjom pločom od ispoliranog stakla. Sto je dizajnirao Giuseppe Bravuso. Proizvodi se u četiri dužine: 200, 240, 260 i 300 cm.

Nesvakidašnja kombinacija slika 2

Jednostavni oblici nameštaja, istaknutih čistih ivica i hladne bele boje, pojavljuju se u dnevnom boravku. Uz nameštaj u samo jednoj boji i bez ikakvih detalja sama obrada zidova i neobrađenost drvene rustične tavanice učinili su prostor zanimljivim, prijatnim i nesterilnim.

Beli zid kamina prati stil nameštaja dnevnog boravka. Kauč Atollo, dimenzija 240x97x69 cm, dizajnirala je Paola Navone. Fotelja 900, dimenzija 74x80x79 cm, napravljena je od trešnjinog i mahagoni drveta i presvučena belom kožom. Lampu iz kolekcije Maxalto visine 162 cm, osmislio je Antonio Cittero. Izrađena je od bronzanog metala sa abažurom od pamučne tkanine.

Nesvakidašnja kombinacija slika 3

Najzanimljivije rešenje zida pojavljuje se u spavaćoj sobi smeštenoj na spratu. Na jednom zidu opeke su slagane tako da su dobijene rupe u obliku krsta, a preko njih je postavljeno staklo u čeličnom ramu. Pored kauča Reversi Daybed nalaze se stolice 699, koje je 1957. godine dizajnirao Gio Ponti. Izrađene su od jasenovog drveta u kombinaciji sa indijskom trskom.

Nesvakidašnja kombinacija slika 4

U kupatilu se vide neuobičajena rešenja koja su vrlo funkcionalna i sa estetskog stanovišta veoma opravdana: zidovi od opeke koji nisu obloženi keramičkim pločicama, ogledalo okačeno u centar prostorije pomoću čeličnih lanaca pričvršćenih za plafon, pod od linoleuma…

Na sredini kupatila nalazi se zidna polica za lavabo. U donjem delu su pregrade sa korpama za veš i peškirima. Korpe Varde napravljene su od isprepletenog pruća i dostupne su u dve dimenzije: 36x36x17 cm i 56x36x17 cm. Na zidnu policu postavljeno je Ikea ogledalo. Vešalicu od brezovog drveta Hi! dizajnirao je Pascal Tarabay (Diamantini & Domeniconi).

Nesvakidašnja kombinacija slika 5

Dobru osvetljenost spavaće sobe omogućava transparentni zid sa pogledom na žitno polje. Na fotografiji vidimo krevet All Day (Carlo Colombo, Flou) sa pokrivačem cvetnog dezena, ručno pravljenu lampu Loto i stolicu Alba krem boje koju je dizajnirao Ferruccio Laviani (Emmemobili).

Tekst: Sonja Brstina
Foto: Adriano Brusaferri

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije