Noviteti kompanije Calligaris

by | April 15, 2013
Namestaj Calligaris

Novi proizvodi ove kompanije predstavljeni na ovogodišnjem Sajmu nameštaja u Milanu kombinacija su udobnosti, sofisticiranog dizajna i visokokvalitetnih materijala..

Već više od devedeset godina Caligaris proizvodi nameštaj visokog kvaliteta. S vremenom, mnoge stvari su se promenile, ali ne i strast kompanije prema vrhunskom stilu i ručnoj izradi nameštaja. Strast je u srži svakog projekta: u upotrebi novih materijala usklađenih sa tradicionalnim, kao i u saradnji sa visokocenjenim dizajnerima među kojima je i Pininfarina.

Kao rezultat,  kompanija Calligaris proizvodi atraktivan, moderan, funkcionalan i pouzdan nameštaj, orijentisan ka svojim korisnicima.

Calligaris nameštaj

Zbog svega ovoga Calligaris je danas dobropoznat u Italiji i inostranstvu i njegova mreža se grana širom sveta.

Novi proizvodi ove kompanije predstavljeni na ovogodišnjem Sajmu nameštaja u Milanu kombinacija su udobnosti, sofisticiranog dizajna i visokokvalitetnih materijala.

Opseg novih artikala je širok: stolice, fotelje, stolovi, klub-stolovi, garniture, lampe, asesoari… Modeli i oblici su raznovrsni, dizajnirani za svakodnevni život i uživanje u svakom trenutku.

Novi materijal, koji je posebno privukao pažnju jeste liquid wood, predstavljen na modelu stolice SKIN. U pitanju je kompozit, biomaterijal sačinjen od polimera i drveta. Moguće ga je reciklirati, jer je proizveden od sirovina koje su lako dostupne i obnovljive. Veoma važne karakteristike ovog materijala jesu dugotrajnost, otpornost i fleksibilnost.

Calligaris stolice

Nove stolice koje je Calligaris ove godine predstavio nose nazive: Link, Skin, Bloom i Manta. Osim stolica, Calligaris je svojoj paleti proizvoda dodao i nove stolove: Acacia, Heron, Dakota, Echo… z Calligaris sofa programa izdvaja se nova garnitura Alyon, čiji dizajn potpisuje Pininfarina, kao i mnoge druge: Kerry, Malcom, Maurice. Uz program sofa ne treba zaobići ni udobne Calligarisove fotelje pod nazivom Electa i Irma.
Info: [email protected]