On je prvi utisak o vašem domu: Kakvi trendovi vladaju u dizajnu predsoblja?

by | October 21, 2022

Ponekad zaboravljamo njegovu važnost, ali predsoblje je ono koje stvara prvi utisak o našem domu. Tu dočekujemo i ispraćamo, pozdravljamo i primamo goste. Dakle, nemojte zanemarivati enterijer hola ili predsoblja a evo koji trendovi će vladati naredne godine.

1. Boje

Beli i zeleni hodnik
Svetle boje u dizajn hodnika će uvek biti u modi – bela, bež, slonovača. Konzervativni dizajn možete razblažiti ultra jakom mentol zelenom ili smaragdnom nijansom. Akcenat može biti tepih, otoman, privezak za ključeve ili poster.

Crn
Crna ostaje moderna i sledeće godine. Neobično dizajnersko rešenje je pogodno ako imate dobro osvetljen ulazni hol. U stambenim zgradama starije gradnje to će biti teško implementirati. U crnoj boji možete imati jedan element – nameštaj, pod ili zidove. Glavni zahtev je mat površina. Kao alternativa, dozvoljeno je koristiti tamno sivu skalu.

Članak se nastavlja posle reklama

 

2. Završni materijali

 

Članak se nastavlja posle reklama

Dizajneri za 2022. i 2023. kao trend promovišu sjajne završne materijale, osim ako je reč o crnoj boji.  Ovaj trend se odnosi ne samo na pod ili zidove, već i na plafon. Pločice,  staklo – sve ovo su poželjna rešenja koaj ostaju u modi. Inače, takve površine reflektuju svetlost i povećavaju prostor. Od novih uticaja – predlog je završna obrada drvetom ili prirodnim kamenom.

Članak se nastavlja posle reklama

 

3. Tapete

 

Članak se nastavlja posle reklama

One i dalje relevantne. Štaviše, ovo je unutrašnji trend koji će samo osnaživati naredne godine. Najpopularnije su tapete sa geometrijskim uzorkom. Biljni motivi su drugi najpopularniji print 2023. Ako prostor dozvoljava, onda možete koristiti foto tapete sa velikim tropskim listovima i cvećem. Što je slika veća, soba će izgledati uže. Treća opcija je neoklasična sa zlatnim ili srebrnim utiskivanjem.

Članak se nastavlja posle reklama

Scovad/GettyImagesPlus