Spavaća soba o kakvoj ste sanjali

Na kvalitet odmora utiče celokupan ambijent spavaće sobe. Ukoliko on ne odgovara vašim željama i senzibilitetu, teško da ćete se u njemu osećati prijatno. Zato, ako imate utisak da nešto nedostaje, možda rešenje nađete uz naše jednostavne savete koji donose značajnu promenu.

1. Zavese za duži san
Ukoliko želite da se dobro naspavate, navucite zavese na prozore u spavaćoj sobi. Zavisno od stepena prozračnosti, one će smanjiti prodor dnevne svetlosti koja bi vas mogla probuditi. Elementi za zasenjivanje naročito su važni ako je ova soba orijentisana ka istoku – sunce koje vam sija direktno u oči nije nimalo prijatan način buđenja. Osim toga, zavese će vam obezbediti bolju privatnost, a ambijent učiniti lepšim i toplijim.

2. Šare, printovi, dezeni…

Budite hrabri da krevet prošarate različitim printovima – kombinujte sitne i krupne, cvetne i geometrijske šare. Bitno je samo da se pridržavate bliske koloritne sheme. S posteljinom u jednom dezenu, a dekorativnim jastučićima i detaljima u drugim dezenima, mogućnosti su neograničene.

3. Personalizujte prostor

Spavaća soba je, uz kupatilo, svakako najintimnija prostorija u stanu. Zato se potrudite da ona na najbolji način odražava vašu ličnost i obavezno je upotpunite barem nekim detaljem koji predstavlja baš vas. To može biti bilo šta – od sitnica poput uramljenih dragih fotografija, dekorativnih predmeta, do upečatljivog komada nameštaja. Budite originalni i oslobodite svoju kreativnost.

4. I plafon je deo sobe

Plafonska površina vrlo često ostaje netaknuta pri uređenju enterijera, ili eventualno služi za kačenje rasvete. Međutim, plafon i te kako može doprineti celokupnom doživljaju prostora – spušteni elementi ili štukature od gipsa, „lažne“ grede ili samo boja neki su od načina da upotpunite stil svoje spavaće sobe.

Foto: Guliver/Thinkstock

 

JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRTATITE NAS I NA FACEBOOKU: bravacasa.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije