Dizajniranje prostranog stana za porodicu sa troje dece

by | September 29, 2023
Dizajniranje prostranog stana za porodicu sa troje dece

Dizajnerka Aigul Sultanova je spojila dva stana kako bi stvorila savršen enterijer za porodicu sa troje dece. Ovaj prostrani stan je pažljivo osmišljen kako bi se ispunile sve želje klijenata.

Dizajniranje prostranog stana: Dve stambene jedinice u jednoj

Glavni zadatak je bio da se pravilno spoje dva stana na istom spratu i da se rasporedi prostor tako da svako ima svoju sobu. Takođe, organizovani su brojni sistemi za odlaganje i prostor za igru, s obzirom da često dolaze prijatelji sa decom. Klijentkinja i njena ćerka vole da kuvaju zajedno i sanjale su o kuhinjskom ostrvu – ovu želju su takođe ostvarili.

Kuhinja iz snova

Kuhinja je izrađena po meri sa visokim ormarićima do plafona. Dizajnerka i klijentkinja su pažljivo razmislile šta će biti smešteno u svakom fijoku. Za veće aparate postoji poseban prostor koji se savršeno uklapa u postojeći otvor. Klijenti su odlučili da ne koriste aspirator već su obezbedili ventilaciju iznad ostrva.

Klijenti vole geometrijske uzorke: čiste linije, crno-beli ritam. Zbog toga se geometrija može primetiti u svakoj prostoriji. Dizajnerka se oslanjala na boje koje obiluju dekoracijom kako bi stvorila svetlu i veselu atmosferu.

Dizajniranje prostranog stana: Živopisan dizajn

Svi zidovi u stanu su prekriveni izdržljivom italijanskom bojom koja se lako čisti. Tapete se koriste kao akcenat u sobi kćerke i u delu za trpezariju. U dečijoj sobi najmlađeg sina, celu jednu zidnu površinu prekriva “Planinska” tapeta sa skrivenim vratima.

Prozori u spavaćoj sobi su zamenjeni panoramskim prozorima koji sežu duž celog zida sa pogledom na grad i reku. Umesto televizora, tu je projektor sa ogromnim ekranom koji takođe pokriva čitavu širinu prozora. Ekran projektora se automatski podiže i skriva u niši u plafonu.

Stan ima tri kupatila. Glavno kupatilo se nalazi iz predsoblja. Osim standardnog seta sanitarija, tu je i prava sauna.

Završna obrada je u potpunosti od porcelanskog kamena. Kako bi se stvorila prijatna atmosfera, dodata je topla drvena tekstura na vratima, ormarima i u oblasti tuširanja. Zelenilo se takođe lepo uklapa uz drvo – ovde je to stabilizovani mahovina.

Savršen primer kako opremiti jednosoban stan


Borjana Božić

dmitriymoroz/gettyimages