Ovaj mali stan inspirisan nadrealizmom ostavlja bez daha

by | September 26, 2023
mali stan inspirisan nadrealizmom

Zavirite u mali stan inspirisan nadrealizmom koji je odraz bezgranične mašte. Ovako i vaš dom može postati igralište kreativnosti prožeto značenjem.

Pogledajte u nastavku kako izgleda.

Ovaj mali stan inspirisan nadrealizmom ostavlja bez daha

Kada je u pitanju stvaranje doma, dizajner-umetnik Adam Charlap Himan vidi stvari malo drugačije. „Verovatnije je da ću se preseliti nego preurediti“, kaže on.

Članak se nastavlja posle reklama

„To je slično stvaranju umetničkog dela.“ Njegov veličanstveni stan na osmom spratu istočno od centra Menhetna svedoči o tome.

Garsonjera u mediteranskom stilu od samo 40m2

Iznenađujuća i pomalo nadrealistička gužva dizajnerskih klasika, savremenih komada i antikviteta, uspeva da izgleda udobno, a ne preterano namerno. Iako Adam skromno opisuje stan kao ‘malo grub oko ivica’, on ima lagani tok, sa nečim što će oduševiti oko na svakom koraku, bilo da je upadljiva lampa iz 1970-ih u dnevnoj sobi ili klasični par stolica u kutku za čitanje.

Članak se nastavlja posle reklama

„Želeo sam da unutrašnjost odražava okruženje u zalivu Turtle Bay, koje je malo stare škole, malo izbledelo na mestima, sa tradicionalnim kućama u nizu ispresecanim među blokovima kula“, objašnjava Adam.

Članak se nastavlja posle reklama

Dnevna soba

Dakle, u dnevnoj sobi, tapiserija iz 17. veka nasleđena od njegove bake, koja je Španjolka, čini raskošnu pozadinu, uključujući istopljenu srebrnu stolicu, vazu i sofu koja je prekrivena dekorativnim jastučićima. Poigravanje razmerom i siluetom na ovaj način je ono po čemu je Adam poznat.

Članak se nastavlja posle reklama

Spavaća soba

Nije iznenađujuće da stolica u spavaćoj sobi ima džinovsku pozadinu koja kao da raste uz zid, a bronzano uzglavlje kreveta ukrašeno keramikom je više umetnička instalacija nego nešto na šta se može nasloniti.

Članak se nastavlja posle reklama

Uspeh ovih enterijera možda leži u činjenici da su mnogi komadi prožeti značenjem.

Mali stan inspirisan nadrealizmom: Trpezarija

„Na kraju krajeva, mislim da dom treba da odražava vrednosti, želje i strasti svog vlasnika“, kaže ovaj dizajner enterijera. Ne može se izbeći osećaj da ovaj prostor predstavlja sliku čoveka bezgranične mašte koja je preslikana u stan.

Članak se nastavlja posle reklama

Miljana Momirović

Scovad/GettyImagesPlus