Simpatičan stan površine 36 m2: Uredno i lepo

by | October 1, 2023
Simpatičan stan površine 36 kvadratnih metara

Ovaj simpatičan stan površine 36 kvadratnih metara predstavlja jedinstven prostor sa dekorom zasnovanim na ljubavi prema prirodi, a stambeni kredit je pomogao mladoj porodici u novom početku. 

Stambeni kredit za uređenje malog stana: Idealih 36 m2

U malom hodniku smeštena je drvena niša sa ogledalom, a ispod se nalazi tabure kao pomoć pri obuvanju. Zatim se ulazi u prostoriju u kojoj su bez nepotrebnog pregrađivanja smeštene funkcije kuhinje, dnevne i spavaće sobe. Dnevna soba uz elemente koji se u njoj nalaze zaista ima drugačiju ambijentalnost od onoga što smo navikli da viđamo. Akcenat je na dnevnoj svetlosti koja dopire kroz veliki prozor, a odabrani prirodni tepih od vune i kauč sa drvenim okvirom su tu da ne narušavaju harmoniju.

Stan veličine 36 m2: Sve što je potrebno

Pastelnoroze pločice u kuhinji našle su se kao idealan spoj sa zelenim kuhinjskim elementima. Uz to je postavljena mermerna ploča koja predstavlja elegantan detalj, a pojavljuju se i crni metalni elementi poput podnih lampi i police u kuhinji. Zanimljiv dizajn barskih stolica upotpunio je ideju o drvenom nameštaju za sedenje, a letvice koje zatvaraju šank predstavljaju odličan dizajnerski potez.

U ovom stanu bilo je dovoljno prostora da se formira i spavaća soba, međutim svako pregrađivanje bi u velikoj meri narušilo zamišljeni koncept. U te svrhe, dizajneri su procenili da bi dobro poslužila i draperija koja se po želji može podesiti da zatvara ceo prostor spavaće sobe ili samo deo. Kako bi se doprinelo sofisticiranom utisku i ispunila želja klijenata o zelenilu, ovako nesvakidašnji element u prostoru postao je još upečatljiviji zbog svoje plišane teksture i zelene boje. Kolorit u ovoj zoni je podeljen na dva nivoa.

Krevet, noćni stočić i komoda su pastelnorozi, dok je sistem ormara iznad kreveta u zelenoj boji. Zanimljivo je što deluju kao zidna obloga, a zapravo kriju mnogo skladišnog prostora. Iza ove draperije, u dnevnoj zoni je postavljen klavir kao vrlo upečatljiv element koji govori mnogo o karakteru vlasnika. Kompaktno kupatilo ima sve potrebne elemente, a istovremeno i dovoljno slobodnog prostora.

Dizajniranje prostranog stana za porodicu sa troje dece

Odabrani dizajn je uvrstio i jasno definisane elemente naglašenih linija poput ogledala, visilica i umivaonika. Posebno zanimljiva jeste ugrađena polica sa translucentnim kliznim vratima koja je obezbedila dovoljno prostora za odlaganje.

Borjana Božić

FollowTheFlow/GettyImagesPlus