Radost u pastelnim bojama

by | June 3, 2014
Polica

Velike šolje, cediljke, tosteri, tranzistori, lampe, sapuni, prekrivači, pidžame… Ukrasni detalji u predivnim pastelnim bojama.

Na polici, vidimo mašinicu za pasiranje belog luka (Tupperware) u kombinaciji plastike i čelika, činije od poluporcelana (Kenzo), aparat za espreso kafu  (Viceversa), plastične posude za voćne salate i sosove (Tupperware), kao i podmetače za sto (Tall di Linum).

Polica slika 6

Na rafu ispod postavljeni su stakleni podmetači za tanjire Michielotto, dekorativni pano od porcelana (Lustre Illustre, Genevieve Lethu) i malo zvono od stakla (Culti). Na nivou ispod su posuda za pripremanje salate Vintage (Guzzini), Viceversa cediljka za testeninu od lakiranog metala, svećice sa natpisom ”I love you” (Moronigomma) i posuda sa gumenim poklopcem 365+ (Ikea).

Tu su još i nož za čišćenje povrća od plastike i čelika iz kolekcije Tupperware, čajnik Viceversa za mikrotalasnu rernu, tanjiri od poluporcelana u svetloplavoj boji od Paole Navone (Gervasoni) i plastični stolnjak sa škotskim karo dezenom (160×160 cm).

Na donjoj polici nalaze se keramičke činije za čokoladni fondan, hromirani poslužavnik sa bazom za svećicu u ulozi grejača, posudom za zagrevanje čokolade, 4 manje činije, 4 kašike. Pored toga su pamučni stolnjaci Petit di Linum, toster Koala (Viceverse), plastične čaše i escajg od plastike (Hello Kitty). Na porcelanskim tanjirima (Guy Degrenne) nalazi se pepeljara sa metalnim poklopcem (Viceversa).

Na gornjoj polici, je žuti čajnik, uz koji idu tri šolje sa tanjirićima (Rossana Orlandini). Na plastičnim četvrtastim kutijama za šećer od Controbuffeta je posuda Tupperware sa zatvaračem na pritisak Mini-Max, stalak od stakla sa plastičnim parčetom torte i posuda za puter (Compagnia Dei Giardini).

Na polici ispod poslagane su teglice za marmeladu pored kojih je krčag od keramike (Compagnia Dei Giardini), keramička posuda za keks sa ručno izrađenim poklopcem (Bellini Piu) i plastični bokal (Guzzini, kolekcija Happy Hour, dostupna u različitim bojama). Sasvim desno nalaze se svećnjak od stakla (Antonie, Dovetusai), sveće Jubilar (Ikea), činije za salatu, korpica za hleb iz serije Vintage (Guzzini) i porcelanske posudice za jaja od Genevieve Lethu (Bonjour).

Polica slika 5

Na trećoj polici je posuda za pranje povrća Giro od čelika i plastike (Ipac, prečnika 22 cm), a na žutoj pamučnoj prostirci (50×165 cm) su korpica za hleb (24x24x6,5 cm), činija za salatu iz serije Vintage (Guzzini), posuda od keramike za cerealije (Present Time Italia) sa dva modela escajga (Guy Degrenne), razglednica sa satom i samolepljivi ukrasni leptiri (Dovetusai).

Na polici sasvim dole stoje keramičke posude i velike šolje (Bellini Piu). Mini-frižider od metala (27x25x18 cm, Maiugali), cvetni podmetač za tanjir od Kenza iz serije Akiko (prečnika 31 cm) i oval od metala Dovetusai.

Na gornjoj polici su sapun u obliku cveta, gel za tuširanje za muškarce (The Body Shop) i mirišljave sveće u čašama (Culti). Desno od njih nalaze se pakovanje tečnih sapuna, plastične kutije Klinga međusobno uklopive (Ikea), keramička posuda od Genevieve Lethu, svećnjak od stakla Partaj sa mirišljavom svećom (Ikea) i posuda za keks sa metalnim poklopcem (Viceversa).

Polica slika 4

Na drugoj polici vidimo plastične čaše Happy Hour (Guzzini), mini-ventilator u retro stilu od metala (Maiuguali), vodootporni radio, dizajn Henry Kloss (Tivoli Audio), White Musk tečni gel za tuširanje (The Body Shop), peškire Faubourg od čistog pamuka (Carrara) i keramičku vazu sa cvetnim dekoracijom (Argenteria Dabbene).

Na trećoj polici nalazi se ogledalo obliku srca sa nogarama (Moronigomma), pamučni peškiri Ciao Zia sa kukičanim motivima (Carrara) i baletanke od svile sa kožnim đonom (Culti). Tu su i keramička zidna pločica Caffelatte (Gabbianelli), staklena vaza Millerighe (prečnika 15 cm, visine 27 cm) od Viceversa, plastična roze četka za kosu Acca Kappa i neseser Camomila od Hello Kitty.

Na četvrtoj, poslednjoj polici nalaze se staklena lampa Nina di Penta (dostupna u više boja), sunđeri za skidanje šminke (The Body Shop), držač za fotografije Bubbla (Ikea) i sapun od ruže u kutiji (Acca Kappa).

Na prvoj polici nalaze se keramičke zidne pločice iz kolekcije Fiori di Alice  (Ceramiche Bardelli) i pamučni peškiri sa kukičanim motivima  (Carrara). Na rafu ispod vidimo malu sveću Genial (Ikea, dostupna u više boja), kuglu za kupanje od mineralnih soli i esencija eteričnih ulja (Lush), prozirne štipaljke za veš i staklenu posudu (Culti).

Tu je, takođe, i kugla za kupanje ”Pisma i Božić Bata” (Lush), kao i vaza od ručno duvanog stakla sa cvetnim motivima Flower on Flower (Egizia). Pored su keramička zidna pločica u svetloplavoj boji (Ceramica Vogue) i bočica sa mineralnim solima za kupanje Energie Next Age (Rancé).

Polica slika 3

Na trećoj polici je radio-budilnik Song Book na baterije ili na električno napajanje, sa plavim displejem na koji mogu da se konektuju MP3 (IPod), TV i DVD (dizajn Toma DeVesto, Tivoliaudio).

Pored njega su keramička zidna pločica u obliku dijamanta (dostupna u više različitih boja i dimenzija), veliki sapuni Viceversa, tanji sapuni i sapuni kocke Rancé, peškiri od čistog pamuka (Bellore), kukičani medvedić od Moronigomma.
Na donjoj polici nalazi se čaša Happy Hour (Guzzini), tapete na pruge Jannelli e Volpi (10×0,53 m), kao i retro radio od plastike Maiuguali, kutija od stakla Culti, saksija od lakiranog metala u različitim bojama (Fratelli Cerati).

Na gornjoj polici, sleva nadesno nalaze se plišana igračka (Compagnia Dei Giardini), pamučni neseser (Bellora), navlaka za dečji jorgan od čistog pamuka sa dva lica Vilda Hund (150×200 cm) i tanji jorgan od pamuka i poliestera (Ikea).
Na drugoj polici su francuska torbica sa ručkama od metala (Controbuffet) i svilene mirišljave vrećice u obliku ribe (Rossana Orlandi), kutije Controbuffet, halogena lampa Yago di Pan International, torbica za CD od PVC-a (Viceversa), vaza Guy Derenne od porcelana.

Polica slika 2

Na trećoj polici vidimo anđelka od bojenog šećera (Rossana Orlandi), porcelansku posudu ručne izrade, kao i vazu za jedan cvet (Rina Menardi). Pored su  svećnjak od keramike, dizajn Paole Navone (Gervasone), prekrivač za dečji krevet Minnen Napen, igračka Sot (Ikea), jastučnica Lea od pamuka i svile i unutrašnji jastuk od pamuka (Linum), kao i svetloplava spavaćica od 100% pamuka.

Sasvim dole nalaze se pidžama za devojčice iz linije Giulia (Bellora), dva prekrivača Somma i Masai od čiste vune sa Novog Zelanda (130×170 cm), Rock prekrivač od australijanske vune (130×170 cm) i grafika L’Affiche. Pored je stona lampa Tocco od Pente sa mogućnošću menjanja boje svetlosti pomoću prekidača (prečnika 17 cm, visina 22 cm, dostupna u raznim bojama i dimenzijama).

Na gornjoj polici vidimo interesantnu lampu Reading Light sačinjenu od metala i plastike (Moronigomma), termos-bocu sa motivom leptira (dostupno u više različitih dezena), pokrivač za dečiji krevet sa našivenom lutkom na vreću,  tapete na pruge i sa grafičkim motivima (Le Module, 10×0,53 m, Jannelli & Volpi). Pored su tašna u obliku kutije u kojoj se nalaze kockice šećera (Rossana Orlandi) i plastični ventilator Tornado (Present Time, dostupno u više različitih boja).

Polica slika 1

Na drugoj polici nalaze se kutija za poruke Message Box (Dovetusai), kožne sportske cipele Sabeit, igračka koju je dizajnirao William Wilson (Rossana Orlandi), jastučnica od pamuka i svile kolekcije Paljett (Linum, 30×40 cm), vrećica za lavandu u obliku haljinice  (Rossana Orlandi) i velike šolje Hello Kitty.

Na trećoj polici su flaše sa mirišljavom vodom (Bellore), tapacirani čiviluk (Moronigomma), prekrivač Somma od čiste vune (Pop, 130×170 cm), tapacirani čiviluk za dečju garderobu (Moronigomma), jastučić za stolicu i dečiji budilnik (distributer Cammomila).

Na poslednjem rafu vidimo pokrivač sa pačvork dezenom (Ikea, Minnen Lappar 116×85 cm), keramički čajnik iz kolekcije Royal Albert (Michielotto), prekrivač za bračni krevet sa ručno izrađenom bordurom iz kolekcije Saint-Tropez (260×300 cm), kao i donji čaršav za krevet iz kolekcije Mattia (160×280 cm).

Priredila: Alessandra Laudati
Foto: Benedetta Spinelli tekst Renata Cuneo