3 ključna razloga za ugradnju automatizovanih žaluzina

by | 12 decembra, 2016

Nekada je vrlo teško napraviti pravi izbor, pogotovo kada je o našem domu reč. Ukoliko razmišljate o zaštititi doma od vremenskih uticaja, pored dobro poznatih roletni, iznosimo vam tri jaka argumenta u korist žaluzina.

Connexoon_Window_Stephane_Rambaud_35

Bezbednost

Žaluzine (spoljni venecijaneri), pružiće vam suptilan doživljaj poigravanja sa prirodnom svetlošću, eliminišući neželjene refleksije. Ove žaluzine poseduju lamele poput onih na roletnama, ali su izrađene od aluminijuma i otporne na sve vremenske uslove. Osnovna prednost spoljnih venecijanera je ušteda vašeg vremena i veća zaštita prozora od one koju nudi većina alternativnih rešenja. Naravno, ukoliko su žaluzine automatizovane, pomenute karakteristike su dodatno uvećane. Na primer, usled pojave prepreke ili mraza, senzor automatski zaustavlja motor, štiteći lamele od oštećenja. Upravljanje spoljašnjim venecijanerima je veoma jednostavno, i obavlja se pomoću daljinskog upravljača. Još jedna velika prednost automatizovanih žaluzina je kompatibilnost sa drugim delovima sistema pametne kuće, čime vam po želji, može postati dostupan veliki broj dodatnih bezbednosnih funkcija.

Iskustvo

Različiti prozorski kapci dostupni na našem tržištu obezbeđuju zaštitu za prozore i vrata uz sigurno zatvaranje i dugotrajnost. Međutim, ono što ovakvi kapci ne nude jeste delikatna igra svetlosti, poput one koja se emituje kroz roletne. Zahvaljujući fleksibilnim lamelama, žaluzine mogu davati isti efekat uz neverovatnu mogućnost kontrole svetlosti u vašem domu prema dobu dana i potrebama ukućana. Da bi se u potpunosti iskoristile sve prednosti žaluzina, nakon ugradnje motora J4 io, samo jednim pritiskom na dugme, možete odrediti vaš omiljeniji položaj zasenčenja i menjati ga tokom dana po potrebi.

Connexoon_Window_Stephane_Rambaud_41

Štedi novac
Kada je rešenje jedinstveno i funkcionalno a uz to štedi novac, nema mesta sumnji. Upravo jedan od glavnih argumenata motorizovanih roletni odnosi se na uštedu. Žaluzine utiču na bolju izolaciju kuće, štiteći vaš dom jednako efikasno od letnjih vrućina kao i od padavina i hladnoće. Ali, ovde priči nije kraj. Naime, motorizovanjem, vaše žaluzine počinju da komuniciraju sa Sunis Wirefree senzorom svetlosti i tako danonoćno rade za vas. Ovaj gotovo neprimetan, pametni uređaj napaja se solarnom energijom, što znači da nema nepotrebnih kablova, niti oštećenja fasade prilikom ugradnje. Sunis Wirefree svetlosni senzor, obezbeđuje optimalne uslove u vašem domu, upravljajući lamelama žaluzina u skladu sa stepenom prirodnog osvetljenja. U zavisnosti od sezone, temperatura u kući postaje prijatnija, a troškovi grejanja i klimatizacije umanjeni. Tokom zimskih prepodneva sunčeva energija se maksimalno koristi za zagrevanje, dok se u sumrak žaluzine automatski spuštaju, čime hladan vazduh ostaje izvan vašeg doma.

www.somfy.co.rs

somfy_sárga
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.