5 jednostavnih ideja za uređenje dnevnog boravka

by | October 1, 2023
5 jednostavnih ideja za uređenje dnevnog boravka

Verujemo da će vas 5 jednostavnih ideja za uređenje dnevnog boravka inspirisati da lakše dođete do ambijenta o kakvom maštate.

Uređenje dnevnog boravka: 5 jednostavnih ideja

Dakle, rešavamo se nepotrebnih i stvari koje nam više nisu toliko interesantne, kupujemo nameštaj koji će zameniti dotrajao ili prostor učiniti modernijim i funkcionalnijim, odlučujemo se za novi izgled zidova, podnih obloga, rasvete, zavesa, ali ne zaboravljamo ni one sitne detalje koje svaki dom čine lepšim i toplijim.

Uređenje dnevnog boravka: Otvorene police

Police na koje biste smestili knjige, ukrasne predmete, uramljene fotografije, ne moraju uvek da budu u okviru klasičnog regala ili samo fiksirane na zid. Vrlo atraktivno rešenje je upravo ovo na fotografiji – police od šperploče fiksirane su na zid na koji su prethodno pričvršćene drvene letvice.

5 jednostavnih ideja – multifunkcionalno

Pregrada koja razdvaja dve prostorije ili različite funkcionalne celine, kao što su npr. dnevna zona i radni kutak, takođe može biti mesto za TV. Posebno je dobro rešenje što uređaj može da se rotira i da se gleda iz obe prostorije.

Uređenje dnevnog boravka: kupljene ili izrađene sitnice

Kad je reč o vazama, obe varijante su sasvim u redu bitno je da ih bude 2-3 sličnog dizajna, različitih boja i dimenzija. Origami vaze su u poslednje vreme veoma popularne i možete ih nabaviti u prodavnicama kućne dekoracije. Takođe, vaze možete napraviti i sami od starih flaša ili tegli – dovoljno je da ih obojiite, ukrasite kanapom, dugmićima, perlama ili nekim drugim sitnicama.

Uređenje dnevnog boravka: kafe-stočić

Mali, ali vrlo bitan, posebno kad poželite da odložite novine, daljinski, naočare, šolju omiljenog napitka. U malim stanovima, klub-stočići treba da budu laki, radi lakšeg prenošenja na željeno mesto. Možete da se opredelite i za set od 2-3 komada, ali takva da mogu da stanu jedan ispod drugog. Ako je vaša dnevna soba veća, slobodno postavite dva stočića različitih tipova, materijala i boja.

Oaza Udobnosti

Izaberite svetle, umirujuće boje poput nijansi plave, zelene i bele kako biste stvorili mirnu atmosferu. Dodajte udoban tepih, jastuke i mekane ćebe kako biste podstakli osećaj ugode. Postavite podesive izvore svetlosti, kao što su LED trake ili lampe sa toplim svetlom, kako biste stvorili prijatnu atmosferu.

Uključite biljke koje čiste vazduh i dodaju svežinu prostoru. Postavite slike umirujuće prirode na zidove kako biste dodali osećaj prozračnosti. Za dodatnu toplinu, ubacite električni kamin ili sveće. Konačno, organizujte prostor tako da podstiče druženje, sa udobnim kaučem i stolicama, kao i stolom oko kojeg se mogu okupiti članovi porodice i prijatelji.

Nadamo se da vam se sopadaju predlozi, a sigurni smo da je malo potrebno kako bi postali deo vašeg dnevnog boravka.

 


Borjana Božić

Liudmila Chernetska/gettyimages