5 jednostavnih ideja za uređenje dnevnog boravka

by | 31 marta, 2023
5 jednostavnih ideja za uređenje dnevnog boravka

Proleće je godišnje doba kada se mnogi odlučuju za manje ili veće preuređenje doma.  Verujemo da će vas 5 jednostavnih ideja za uređenje dnevnog boravka inspirisati da lakše dođete do ambijenta o kakvom maštate.

 

Uređenje dnevnog boravka: 5 jednostavnih ideja

Dakle, rešavamo se nepotrebnih i stvari koje nam više nisu toliko interesantne, kupujemo nameštaj koji će zameniti dotrajao ili prostor učiniti modernijim i funkcionalnijim, odlučujemo se za novi izgled zidova, podnih obloga, rasvete, zavesa, ali ne zaboravljamo ni one sitne detalje koje svaki dom čine lepšim i toplijim.

 

Uređenje dnevnog boravka: Otvorene police

Police na koje biste smestili knjige, ukrasne predmete, uramljene fotografije, ne moraju uvek da budu u okviru klasičnog regala ili samo fiksirane na zid. Vrlo atraktivno rešenje je upravo ovo na fotografiji – police od šperploče fiksirane su na zid na koji su prethodno pričvršćene drvene letvice.

5 jednostavnih ideja – multifunkcionalno

Pregrada koja razdvaja dve prostorije ili različite funkcionalne celine, kao što su npr. dnevna zona i radni kutak, takođe može biti mesto za TV. Posebno je dobro rešenje što uređaj može da se rotira i da se gleda iz obe prostorije.

Uređenje dnevnog boravka: kupljene ili izrađene sitnice

Kad je reč o vazama, obe varijante su sasvim u redu bitno je da ih bude 2-3 sličnog dizajna, različitih boja i dimenzija. Origami vaze su u poslednje vreme veoma popularne i možete ih nabaviti u prodavnicama kućne dekoracije. Takođe, vaze možete napraviti i sami od starih flaša ili tegli – dovoljno je da ih obojiite, ukrasite kanapom, dugmićima, perlama ili nekim drugim sitnicama.

Uređenje dnevnog boravka: kafe-stočić

Mali, ali vrlo bitan, posebno kad poželite da odložite novine, daljinski, naočare, šolju omiljenog napitka. U malim stanovima, klub-stočići treba da budu laki, radi lakšeg prenošenja na željeno mesto. Možete da se opredelite i za set od 2-3 komada, ali takva da mogu da stanu jedan ispod drugog. Ako je vaša dnevna soba veća, slobodno postavite dva stočića različitih tipova, materijala i boja.

Nadamo se da vam se sopadaju predlozi, a sigurni smo da je malo potrebno kako bi postali deo vašeg dnevnog boravka.

 

Borjana Božić

Liudmila Chernetska/gettyimages

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.