Crno-beli trend: Elegantna dnevna soba u vašem domu

Crno-bela kombinacija vam daje mnogo prostora za kreativnost, ali je veoma važno da znate kako da izbalansirate ove boje.

by | February 27, 2023
Crno-beli trend

Crno-beli trend u enterijeru će uvek biti u modi, Kombinacija ovih boja daje mnogo prostora da se sa njima poigrate, a vaša dnevna soba će izgledati elegantno i otmeno. 

 

Crno-beli trend: Zašto je uvek moderan?

Dnevna soba uređena u ovom maniru će svakako privlačiti pažnju. Međutim, pri kombinovanju kontrastnih boja, veoma je važno pronaći balans kako bi vaš enterijer bio harmoničan. Odabir pravih tapeta, nameštaja, zavesa i dekorativnih dodataka omogućiće drugačiju atmosferu. Još jedan plus kada je u pitanju crno-beli trend jeste to što on ne izlazi iz mode.

Kako odabrati glavnu boju za crno-beli trend u dnevnoj sobi?

Crno-bela kombinacija vam daje mnogo prostora za kreativnost. Ako odaberete crnu boja kao glavnu, prosto će odisati snažnom atmosferom i smelim karakterom.Preporučljivo je u tom slučaju koritistiti kombinaciju mat i sjajnih površina jer će crni sjaj učiniti ukupni izgled manje tmurnim. Međutim, nije preporučljivo koristiti crnu kao glavnu boju u malim prostorima jer vidno smanjuje prostor. Takođe, ako postoji samo jedan prozor u prostoriji, onda će ova boja zagušiti prostoriju.

Crna boja kao glavna je dobar izvor za velike prostore sa puno dnevnog svetla. Zbog toga je poželjno da imate i više lampi i svetlosnih uređaja. Takođe, unutrašnjost gde će beli biti plafon, nameštaj i zidovi učiniće prostoriju prostranom, slobodnom, živom i svetlom. Izbegavajte da vam plafon bude crn jer će soba izgledati niže i uticaće na psihu i raspoloženje.

Da li mogu da se kombinuju i druge boje?

Crno-beli trend u dizajnu je univerzalan. Zbog toga što su crna i bela neutralne boje, mogu se kombinovati sa bilo kojom drugom bojom u zavisnosti od koncepta dizajna i atmosfere koju želite da kreirate. Svetle detalje koristite u manjima veličinama.Evo koje boje u malim kolčinama mogu da daju dinamičnost prostoru:

  • Crvena će prostoru udahnuti energiju
  • Zelena će vašoj dnevnoj sobi dati svežinu
  • Žuta stvara osećaj topline i udobnosti
  • Braon boja dodaje mir celoj sobi
  • Plava čini dizajn prefinjenim i elegantnim
  • Siva omekšava kontrast

Nameštaj može promeniti balans boja

Prilikom odabira nameštaja za dnevnu sobu u crno-belim nijansa, morate poštovati pravilo da nameštaj treba da bude u spurotnosti sa bojama zidova i poda. Ako u sobi dominira crna boja onda će nameštaj u beloj boji učiniti prostoriju prostranijom i lakšom. Crni nameštaj će belom okruženju dati osećaj širokog i visokog prostora. Međutim, nameštaj u crnoj boji mora biti pažljivo izabran i najbolje bi bilo da ga ukombinujete sa predmetima svetlih boja.

Dakle, pustite mašti na volju i poigrajte se sa ove dve kontrastne boje. Osim što ćete uživati u njenom opremanju, vaša dnevna soba će zbog jednostavnosti boja izgledati veoma otmeno.

Snežana Vranić

KatarzynaBialasiewicz/GettyImagesPlus