Dekorativni jastuci za dnevnu sobu: Kombinacije s kojima nećete pogrešiti!

by | December 6, 2022
Dekorativni jastuci za dnevnu sobu

Dekorativni jastuci za dnevnu sobu mogu da transformišu prostor na najjednostavniji, a najefektniji način. Evo i kako to možete postići!

Transformirajuća moć jastuka je neosporna i jedno je od oružja brojnih stilista. Jatsuci daju boju i ažuriraju sofu ili kauč i, samim tim, celu našu dnevnu sobu. A koja je tajna uspeha? Kombinujte najviše dve boje i to na svetloj podlozi. Predlažemo tri kombinacije u koje ćete se sigurno zaljubiti.

Dekorativni jastuci za dnevnu sobu- predlozi

Pastelne boje

Dnevna soba je ispunjena mirom i vedrinom sa kombinacijom neutralne osnove i pastelnih boja u tekstilu. Nijanse jastuka, poput nana zelene i plave, nisu odabrane olako, već da odgovaraju looku koji predsedava dnevnom sobom. Stilistički trik da sve stane u dnevnu sobu. Prostor upotpunjuje nameštaj i galanterija od drveta i vlakana i sjaj koji daju staklo i zlato.

Dekorativni jastuci za dnevnu sobu- mint zelena i plava

Da biste kombinovali jastuke i dobili savršen spoj, ključ je da ne mešate previše boja. Ovde su se dizajneri  opredelili za dva “hladna” trendi tona, kao što su mint zelena i plava, zajedno sa svetlo prljavo belom bazom. Da bi kauč dobio više kretanja, odabrani su jastuci različitih oblika i veličina u prirodnim teksturama, kao što su lan i vuna. Idealno je ostaviti najintenzivnije note za jedan jastuk i kariran, kao u ovom slučaju. Još jedan uspeh je kombinovanje običnih jastuka sa uzorkom koji je bezvremenski i laskav poput pruga na dušeku.

Moderna dnevna soba sa zelenim jastucima

U ovom izgledu dnevne sobe, priroda je veliki protagonista. Ponovo je njena neutralna osnova, sa sofom, foteljom, tepihom i svetlim pufovima, ispunjena životom i ličnošću zahvaljujući drvetu i jastucima u zelenim tonovima, koji se odlično kombinuju sa braon. Veliki uspeh ukrašavanja sofe zelenim jastucima je u tome što je to boja čije se nijanse odlično kombinuju jedna sa drugom. Ovde su oblici jastuka ujednačeniji i upotpunjeni ukrasnim kariranim kariranim, takođe u zelenim tonovima.

Boja senfa i pistaća

Jastuci u raznim nijansama zelene su odličan izbor ako želite da svojoj dnevnoj sobi date prirodan i moderan izgled. Ovde su stilisti kombinovali jastuke sa prirodnim i drugim jednostavnim motivima i poigrali se njihovim teksturama.


Baršunasti jastuci u boji senfa daju svetlost i sofisticiranu tačku sofi i odlično se kombinuju sa jastucima od pistacija zelene boje. Kada ukrašavate sofu jastucima, važno je da vas njihov broj ne sprečava da udobno sedite na sofi. Najbolje je postaviti najveće na krajeve.

Dekorativni jastuci za dnevnu sobu punu života

Predlažemo najšareniju i najveseliju kombinaciju sa dekoracijom obeleženom bojama šarenog tepiha tipa ćilim. Dvojac jastuka od bele i pločice je protagonista u dnevnom boravku koji odgovara tapaciranoj fotelji.

Drveni nameštaj i dodaci od vlakana odlično idu uz paletu crvenih i, u ovoj prostoriji, daju rustikalni dodir.

Moćan par

Duet bele i cigla boje se odlično nadopunjuju. Boja cigle je topla i intenzivna, a bela je svetla i „smirenija“, tako da čine savršen par. Da bi rezultat bio izbalansiran, kombinovani su jastuci i platneni kariran u boji pločica sa prugastim jastucima, sa belom podlogom i samo trakom od pločica i belim jastucima. Najoriginalniju notu daje jastučić sa geometrijskim printom, takođe u istim tonovima. Budući da je samo jedan, dodaje dašak stila bez preterivanja.

Sivo ne znači monotono


KatarzynaBialasiewicz/iStock/Getty Images Plus via Getty Images