Dnevna soba 2023: Ovih 5 trendova će zaživeti naredne godine

by | November 21, 2022
dnevna soba 2023

Možda tražite inspiraciju o tome kako da transformišete svoj enterijer dok idete ka sledećoj godini, novoj fazi u vašim životima, ili možda želite da malo osvežite enterijer kako biste svom domu dali ono što mu je potrebno – a mi imamo uvid u to kako će izgledati dnevna soba 2023.

 

Dnevna soba 2023: 5 trendova koji će zaživeti naredne godine

 

ODRŽIVI MATERIJALI (PLUTA I ALUMINIJUM)

Kako u svetu rastu nastojanja da se prati trend održive proizvodnje, tako su i dizajneri i proizvođači krenuli ka ideji da koriste materijale koji su ekološki prihvatljivi. I dok je ratan na zalasku popularnosti kako idemo prema 2023, pluta i aluminijum će postajati sve popularniji.

Pluta je materijal koji je lagan, pristupačan i lako se uklapa u dizajn dnevne sobe. Odlična je u kombinaciji sa aluminijumom koji zahteva neke tople tonove kada se koristi u enterijeru.

TALASI

Uopšte nije čudno što su se dizajneri okrenuli ovalnim linijama i talasima: oni prirodno umiruju ljudsko oko i svest.  Talasi se često povezuju sa vodom i okeanom, za koje se zna da „izazivaju osećaj smirenosti i opuštenosti“. Zato, ukoliko želite da dopunite enterijer dnevne sobe nekim uzorkom, neka on bude sa talasastim linijama.

SLOJEVITO OSVETLJENJE

Osvetljenje je drugi najvažniji element dizajna u vašem domu, posle boje. Slojevito osvetljenje dodaje toplinu i udobnost prostoru, a takođe vam daje priliku da se zabavite uz različiti dizajn. Rasporedite svoje osvetljenje na zidove, na podove stavite visoke podne lampe, a dodatnu živost uneće viseći lusteri.

TAPETE

Prvo popularne u 18. i 19. veku, a tapete su nekada bile način da se sakriju nesavršenosti na zidovima – ali sada se koriste za dodavanje boje, šara i karaktera vašem domu. Ovo je način da istaknete arhitektonske elemente i učinite da se istaknu karakteristike enterijera koje volite.

OSNOVNE BOJE

U burnim vremenima u kojima živimo, ključno je pronaći trenutke za igru i zabavu – i to se odražava u našim domovima, jer smele boje postaju sve istaknutije. Kao dodatke i akcente u dnevnoj sobi 2023. treba koristiti crvenu, plavu i žutu. One će didati razigrani šarm prostoru, donoseći sa sobom nepogrešivu energiju.