Dnevna soba: 6 načina kako da je veoma lako i jeftino renovirate

by | February 1, 2023
Dnevna soba

Ako mislite da je vaša dnevna soba postala dosadna, otkrivamo vam ideje kako da je jednostavno i brzo renovirate bez mnogo radova i novca.

Dnevna soba: 6 načina kako da je veoma lako i jeftino renovirate

Dnevna soba: zidovi u jednoj boji

Više nisu u trendu zidovi različitih boja za svaku prostoriju. Došlo je vreme da osvežite svoju dnevnu sobu (i ostatak kuće) uz pomoć boje zidova koji stvaraju mir. Dobar izbor je boja kamena, koja se kod svetlijih podova može podići za jednu ili dve nijanse.

Dnevna soba: nova-stara polica za knjige

Bez mnogo novca i truda, dodajte malo “života” staroj polici za knjige. Tamni tonovi su u trendu 2023. godine, pa ih možete iskoristiti za zadnju stranu police i tako stvoriti efekat kontrasta koji će je učiniti upečatljivom.

Promenite osvetljenje u dnevnoj sobi

Jednostavna rasveta savršeno se uklapa uz sve komade nameštaja, a uz to je vrlo moderna. Osim toga, diskretna je i pomaže da vaša dnevna soba izgleda svežije i čistije.

Ukrasite zidove otmenim detaljima

Kada prazne zidove upotpunite dobro odabranim elementima, cela dnevna soba može dobiti drugačiji izgled. Ukrasite zidove letvicama ili završnim lajsnama za elegantan i otmen efekat.

Osvežite dosadne sofe i garnituru

Jeste li se i vi zaljubili u tu tamnu presvlaku, gotovo crnu, jer vam se činila modernom i prefinjenom, a sada vam dnevna soba izgleda dosadno? Osvežite je jednobojnim jastučićima neutralnih tonova i dodajte jastučiće sa različitim teksturama kako bi vizuelno sve izgledalo bogatije.

Dnevna soba: moderni komadi nameštaja

Što kažete na fotelje presvučene belim ovčjim krznom? Izgledaju tako mekano, a uz to su i vrlo udobne. Ono što je sigurno – lako će se uklopiti uz svaki komad nameštaja jer su jednostavnog dizajna, a vaša dnevna soba će dobiti moderniji izgled.

U dnevnoj sobi provodite najviše vremena tokom dana, zato je važno da se u njoj osećamo prijatno.


Miljana Momirović

Liudmila Chernetska/GettyImagesPlus