Dnevna soba i trpezarija – dva prostora u jednom

by | December 2, 2013
Dnevna soba i trpezarija

U modernim domovima projektovanim kao otvoreni plan, u kojima postoji potpuna sloboda osmišljavanja prostornog rasporeda, spajanje dnevne sobe i trpezarije jedno je od uobičajenih i veoma popularnih rešenja.

Vlasnici se često opredeljuju za objedinjavanje ta dva prostora kako bi dobili jedinstvenu, prostranu i funkcionalnu prostoriju koja pruža maksimalan komfor.

Dnevna soba i trpezarija slika2 Dnevna soba i trpezarija slika3

Članak se nastavlja posle reklama

Prilikom sprovođenja u delo ovog logičnog rešenja za povezivanje dve ključne prostorije mogu se javiti izvesni problemi koji se pre svega odnose na skladišni prostor, koji takođe treba da bude funkcionalno osmišljen kako bi se uspešno sakrio sav nered poput posuđa, knjiga, časopisa i sl.

Dnevna soba i trpezarija slika4 Dnevna soba i trpezarija slika5

Iz tog razloga jedno od najlakših rešenja jeste ugradnja skrivenih plakara gde možete odložiti sve nepotrebne stvari koje narušavaju urednost.

Članak se nastavlja posle reklama

Dnevna soba i trpezarija slika6

Dobra rasveta je veoma važna za stvaranje prijatne atmosfere, naročito u trpezarijskom delu, gde iznad stola možete postaviti viseće lampe koje će doprineti intimnosti prostora i tako na izvestan način razdvojiti prostor za ručavanje od dela sa garniturom za sedenje.

Članak se nastavlja posle reklama

Dnevna soba i trpezarija slika7

Pored toga, dva prostora možete razgraničiti i pomoću sofa ili ugaonih garnitura postavljenih tako da oni koji sede na njima budu leđima okrenuti od trpezarije.

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor: home-designing.com


Tags: