Dnevna soba sa belim policama: Lako do modernog izgleda

Ukoliko želite da imate modernu i naizgled vrlo prostranu sobu u kojoj najviše boravite pročitajte više o tome kako se dekoriše dnevna soba sa belim policama. 

by | February 28, 2023
Dnevna soba sa belim policama

Bele police, vitrine i ormarići svaku prostoriju vizuelno čine svetlijom i većom. Ukoliko želite da imate modernu i naizgled vrlo prostranu sobu u kojoj najviše boravite pročitajte više o tome kako se dekoriše dnevna soba sa belim policama. 

Bez obzira na veličinu i oblik, bele police su savršene za dnevnu sobu. Osim toga što su vrlo moderne, čine da čak i male prostorije izgledaju veće i svetlije. Izbor bele police za dnevnu sobu je put ka savršeno uređenoj dnevnoj sobi.

Dnevna soba sa belim policama: Bela polica u nordijskom stilu

Polica koja je u skladu sa nordijskim stilom podrazumeva belu boju koja se stapa sa zidom. Ovakve police su višenamenske te mogu služiti kao police za knjige, mogu integrisati moderan gasni kamin, prostor za televizor, ali mogu skrivati i skladište.

Članak se nastavlja posle reklama

Ugrađene bele police

Osim što se ističu praktičnošću, savršene su za maksimalno iskorištavanje prostora. Savršeno za dnevnu sobu koja kombinuje mediteranski izgled sa urbanim detaljima.

Bela polica za knjige

Za dobru organizaciju knjiga uvek je dobro birati belu policu sa više pregrada kako biste vašu omiljenu literaturu mogli kategorisati na više načina. Na primer prema epohama, prema piscima, prema bojama korica.

Članak se nastavlja posle reklama

Utisak lakoće

Ukoliko želite da vizuelno vaša polica ne bude vizuelno teška, dobro birajte materijale. Na primer, ako izaberete policu od belog lakiranog metala u kombinaciji sa drvenim policama, dnevna soba će se činiti toplije, a polica će delovati lakše. Još jedan trik za vizuelnu lakoću jeste malo stvari na policama. Sasvim je dovoljno izložiti nekoliko knjiga i nekoliko ukrasnih detalja. Biljke takođe nisu višak.

Bela polica za knjige sa integrisanim stolom

Kada želite da imate radni prostor u dnevnoj sobi, idealno rešenje je bela polica sa integrisanim stolom.

Članak se nastavlja posle reklama

Bela i svetla dvostruka polica za knjige

Bela, lagana i diskretna, ovo je polica koja krasi ovu sobu. Iskoristite udubljenje u zidu kako biste ga prilagodili i uredili ga blizu prozora tako da ga obasjava svetlost.

Članak se nastavlja posle reklama

Dnevna soba sa belim policama: Praktična polica od poda do plafona

U malim prostorijama potrebno je dobro razmisliti na koje se sve načine može iskoristiti svaki deo prostora. Svetla i bela polica koja ide od poda do plafona osim što vizuelno odvaja prostor, može poslužiti i za skladištenje stvari ukoliko stavite vrata na neke police, a može poslužiti i da na nju naslonite šank ili trpezarijski sto.

Članak se nastavlja posle reklama

Polica ispod stepenica

Dnevna soba sa belim policama uvek je oličenje stila, ali ukoliko nemate dovoljno prostora, uvek možete iskoristiti prostor ispod stepenica za ugradnju savršene svetle police.

Članak se nastavlja posle reklama

Nadamo se da vam se dopadaju ideje za dekorisanje dnevne sobe belim policama. Uživajte i u osmišljavanju kako bi vaša dnevna soba mogla da izgleda sa belim policama i u samom renoviranju.


Jovana Jevtić

Joe Hendrickson/GettyImagesPlus