23.05.2018 Dnevna soba

Dnevni boravak inspirisan prirodom

Naši predlozi za uređenje dnevnog prostora nadahnuta su različitim prirodnim pejzažima.
Radosna eksplozija boja

GLAVNE KARAKTERISTIKE: Obilje dnevnog svetla, pod obložen keramikom, vedri koloritni akcenti.
BOJE: Dominantan je svetao neutralan ambijent u kojem se savršeno ističu razigrani koloritni akcenti. Različite nijanse plave su prva asocijacija na Mediteran, ali su i druge boje i te kako zastupljene – naročito u detaljima, kao i na keramici ukrašenoj živopisnim dezenima.
MOTIVI: Kao dekoracija preporučuju se detalji s motivima biljnog i životinjskog sveta karakterističnog za ovo podneblje – morskih životinja, cvetova, voća. Takođe, mnoge mediteranske biljke mogu se gajiti u kućnim uslovima kao saksijske, te će one sjajno upotpuniti ambijent.

INSPIRACIJA: DŽUNGLA
Egzotično & mistično

GLAVNE KARAKTERISTIKE: Dominantna tamnozelena boja i vegetacioni motivi stvaraju pomalo mističan ambijent, kakav vlada i u samoj džungli. Ova tema idealna je za ljubitelje sobnog cveća, jer se najbolji efekti postižu upravo ovakvom dekoracijom, i to po principu što više, to bolje.
BOJE: Tamnozelena apsolutno dominira, a pomalo mračni izgled razbiće detalji u jarkim bojama, baš kao što džunglu krase pojedine raskošne cvetnice i ptice jedinstvenog izgleda.
MOTIVI: Lajtmotiv popularnih „jugle-look“ enterijera jesu raskošni listovi tropskih biljaka – monstere, banane, paprati i sl. Uz njih su često zastupljeni i motivi tropskog voća, egzotični cvetovi, poput rajske ptice (strelicija), kao i životinje, najčešće ptice jarkih boja.

POGLEDAJTE I… Dnevne sobe u mediteranskom stilu

INSPIRACIJA: PUSTINJA
Svedeno, ali vatreno

GLAVNE KARAKTERISTIKE: Iako je daleko od izvora života, pustinja je i te kako dobar izvor inspiracije. Ukoliko želite sveden, ali veoma topao enterijer, sigurni smo da će vam se dopasti naši predlozi.
BOJE: Spržena zemlja ili vreo pesak dominantan je element pustinjskog pejzaža. Tako i u enterijeru inspirisanom ovim surovim ali fascinantnim krajolikom dominiraju neutralni zemljani tonovi uz vrlo malo koloritnih odstupanja.
MOTIVI: Među malobrojnim organizmima koji uspevaju da opstanu u pustinji, jedna biljka se svojim upečatljivim izgledom nametnula kao njen simbol. Sigurno ste pogodili da je reč o kaktusu, a upravo on je savršena dekoracija za svedeni enterijer u toplim zemljanim tonovima – bilo u prirodnom izdanju, ili u vidu kućnog aksesoara. Osim kaktusa, lepo će se uklopiti i druge vrste sukulenata.

 

JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: bravacasa.rs
još iz kategorije