Dnevni boravak u stanu mladih: autentično i pristupačno

by | September 30, 2023
Dnevni boravak u stanu mladih: autentično i pristupačno

Dnevni boravak u stanu mladih je sasvim drugačije okruženje koje krasi opuštenost, kolorit i  zanimljivi detalji. Čime se vode tokom uređenja prostora, pogledajte u nastavku. 

Upoznajte dnevni boravak u stanu mladih

Životni prostor mladih je bez presedana ambijent pun vedrine i spontanosti. Krase ga zanimljiva rešenja i upečatljiv kolorit, a iza svega stoji velika doza kreativnosti.

Dnevni boravak u stanu mladih kao lični opis

Mladima je bitno da njihov životni prostor vizuelno oslikava njihovu ličnost, zbog čega vole da istaknu svoja interesovanja i posvete im poseban prostor. Bilo da je u pitanju muzički ili slikarski kutak potrebno je da uvek bude spreman za trenutke inspiracije. Takođe, pasionirani čitaoci će rado istaknuti svoju kolekciju knjiga, a na policama će se naći i razni drugi predmeti od ličnog značaja.

Spoj različitih stilova

Eksperimentisanje stilovima je odlika enterijera mladih, naročito jer imaju razvijenu ekološku svest i znaju da ne mora baš svaki komad nameštaja biti nov da bi lepo izgledao. Tako se pored moderne garniture mogu naći komode i pomoćni stočići pozajmljeni iz bakine kuće. Restaurirani nameštaj ima posebnu vrednost, a uz nekoliko modernih detalja, cela prostorija izgleda vrlo toplo i lepo.

Kreativnost na delu

Unutar doma u kojem borave mladi mogu se očekivati razni neobični detalji. Želja da imaju autentičan životni prostor ne poznaje granice, pa se tako mnogi odluče na kreativna rešenja koja ne zahtevaju ozbiljan budžetski izdatak. Na primeru vidimo zanimljivo oslikan zid koji je udahnuo život prostoriji.

 Dnevni boravak u stanu mladih: Spontano dizajniranje

Životni prostor mladih se uređuje postepeno i dopunjuje se novim elementima nameštaja s vremena na vreme što sveukupnu sliku čini vrlo spontanom i neformalnom sa mnoštvom detalja. Na primeru vidimo dnevni boravak kojim dominira plava boja, a u kombinaciji sa sivom deluje vrlo elegantnom. Ipak, ove hladne tonove dopunili su detalji koji su spontano odabrani poput lampi i visilica, slika i biljaka koje su našle svoje mesto i dale autentičan pečat ambijentu.

 Dnevni boravak u stanu mladih sa radnim prostorom

Ova funkcija je skoro neizostavna unutar životnog prostora mladih, a osim praktičnosti bitno je da ovaj kutak lepo izgleda. Osim interesantnog radnog stola, tu će se naći umetnički radovi, zelenilo i elegantna lampa.

Spontanost koja karakteriše životni prostor mladih može lako postati deo vašeg enterijera.

 

Borjana Božić

FollowTheFlow/GettyImagesPlus