Dom za dvoje

by | May 10, 2018

Kako da obična plava postane prefinjena nijansa koja će od vašeg doma načiniti prostor takav da će vam svi pozavideti

001

Mali stan i skučeni prostor nisu razlog da živite u neorganizovanom i neuređenom stanu. Pogledajte kako je jedan mladi par pretvorio ove nedostatke u prednosti toplog doma. Velika prostorija, koja je nekada funkcionisala kao ”soba za sve” i to bez nekog rasporeda, sada je pretvorena u interesantan sklop u kom se funkcije, iako razdvojene, međusobno prožimaju.

006

Kako proširenje nije bilo moguće, stan je podeljen na nekoliko manjih celina. Ugradnjom jednog zidnog elementa od gips-kartona postignuto je sve što su se zahtevalo od prostora. Stan je bio podeljen na celine koje su savršeno funkcionisale i delovao je otvoreno i prostrano. Za ovu iluziju zaslužna je slojevitost postignuta panelima i pregradama različitih tonova.

007

Dnevni boravak odvojen je od drugih delova dnevne zone zidom visine 1 m. Ovaj zid tapaciran je plišem u boji šljive.

POGLEDAJTE I… Crveno gnezdo za dvoje

003

Kuhinjski šank izveden je od keroka, a iznad njega instalirana je napa minimalističkog dizajna. Može se reći da su trpezarijski sto i kuhinjski šank zapravo jedan element, funkcionalan i atraktivan. Još veći, gotovo dramatičan efekat, unosi rustičan luster neobičnog dizajna.

007
Spavaća soba, tačnije spavaća zona, odvojena je niskim zidom koji sa strane za spavanje postaje uzglavlje i nosač za konzolne polične elemente. Na ovaj zid oslanja se i krevet koji je uz male promene dobio potpuno novi izgled.

JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: casadesign.rs