Foto-tapete za moderan enterijer

by | 10 oktobra, 2021

U moderno uređenim prostorijama sve češće viđamo foto-tapete. Osim što su kvalitetnije i raznovrsnije u odnosu na nekadašnje, danas je moguće bilo koju fotografiju pretočiti u ovu vrstu tapete koja će u potpunosti osvežiti prostoriju.

Pravi izbor foto-tapeta

U radnjama postoji veliki izbor različitih foto-tapeta. Razlike postoje kako u prikazanim motivima, tako i u kvalitetu i materijalu od koga su izrađene. Naime, one mogu biti izrađene na papiru ili na flisanoj podlozi. Druga varijanta je nešto lakša za održavanje jer se može prati, dok se papirne čiste isključivo suvom krpom.

Raznovrsni motivi

Kad je reč o motivima možete odabrati neki iz postojećeg kataloga ili pronaći studio, odnosno štampariju koja će izraditi tapete prema vašoj fotografiji, ali ona mora da zadovolji određene kriterijume po pitanju rezolucije i veličine, kako bi štampa bila što kvalitetnija.

Prilikom izbora svakako vodite računa o tome gde ćete postaviti tapet, jer motivi za spavaću sobu često ne odgovaraju dnevnom boravku i obrunuto. U svakom slučaju foto-tapete su moćno sredstvo dekoracije jer omogućavaju ostavljanje upečatljivog utiska zahvaljujući predimenzionisanim fotografijama koje na zidu zaista mogu izgledati moćno.

Postavljanje

Pre lepljenja foto-tapeta potrebno je sanirati pukotine i temeljno očistiti zid. Sredstvo za lepljenje priprema se rastvaranjem u vodi. Delove foto tapeta je potrebno najpre složiti u jednu celinu, a potom pristupiti lepljenju jednog po jednog dela. Prilikom postavljanja moraju se pratiti linije koje su prethodno iscrtane na zidu kako bi se delovi pravilno uklopili. Kod papirnih fototapeta lepak se nanosi na poleđinu, dok se u slučaju postavljanja flisanih tapeta premazuje sam zid. Veliki izbor foto-tapeta možete pronaći na www.roma.rs


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.