Kako da oplemenite prostor jesenjim šik detaljima

by | October 19, 2021

Asocijacija na dolazak jeseni uglavnom su sve kraći dani, manje dnevne svetlosti, kiša i hladno vreme, što i ne zvuči baš tako privlačno. Međutim, za neke ljude jesen je veliko slavlje i radost vraćanja domu, sa željom da se utople i uživaju u jesenjim mirisima, bojama i ritualima koji doprinose osećaju mira, a često da uživaju i u tim kišnim danima od kojih se drugi skrivaju.

U uređenju doma jako je važan odabir boja. Pažljiva upotreba boja može ujediniti nameštaj i završnu obradu kako bi se postigao prijatan rezultat. Osim toga, boja ima važnu ulogu u definisanju atmosfere doma, a prikazuje i odraz ličnosti onih koji žive u njemu.

Kako bi se postigao šik efekat i razvedrili kišni i tmurni dani, savet je da se u uređenju jesenjih enterijera koriste intenzivne boje. Preporučuju se duboka crvena, klasična zlatna, boja avokada, bakarna, narandžasta poput bundeve. Ovi topli, bogati tonovi pravi su odmak od neutralnih tonova, a dodavanje jesenje boje ne znači nužno hrabar izbor boje. Zidovi mogu biti u neutralnoj boji, a ambijent u tom slučaju ukrasite smelijim bojama kroz dekoraciju, poput jastuka, tepiha, prekrivača. Popularni izbor je sve češće i akcentni zid u jarkoj boji, posebno u malim sobama.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Tradicionalnu udobnost postići ćete zemljanim tonovima koji daju toplinu ambijentu i lako se uklapaju sa ostatkom dekoracije, a ambijent ostavlja utisak neprolazne elegancije i sofisticiranosti. Kako biste uravnotežili hrabru jesenju paletu boja u ambijentu, savet je da odaberete neutralne stolice, sto i pod. Trpezarijski sto M30F u dekoru hrasta je pravi izbor, uz koji se odlično uklapaju moderno dizajnirane trpezarijske stolice HTC-316Fotelja ANTALYA savršen je dodatak ambijentu i idealno mesto za uživanje u čitanju omiljene knjige i ispijanju kafe ili čaja u hladnim jesenjim danima.

Članak se nastavlja posle reklama

Bogati neutralni tonovi i tonovi u boji drveta doprinose toplom osećaju jeseni. Jesen, s druge strane, uz neutralne, uključuje i žive boje, a spoj ovih nijansi često se može videti i u prirodi. Primenite tu logiku i na uređenje svog doma – neka nameštaj bude u neutralnim nijansama, a dekoraciju birajte u smelijim bojama. Uz pomenute boje iz jesenje palete, uključite i neku neočekivanu nijansu, poput plave ili ružičaste, koje će biti sjajan kontrast jesenjim bojama.

Članak se nastavlja posle reklama

Za ambijent dnevnog boravka odličan izbor je ležaj Marbo u braon boji, a za dekoraciju možete dodati jastuke ili prekrivač u plavoj boji. Neizostavan deo dnevnog boravka je i klub sto, a sa odabirom klub stola BJ-9875 nikako nećete pogrešiti. Otvorena polica AVANGARD odličan je dodatak ambijentu i doprinosi njegovoj estetici, a pogodna je i za odlaganje knjiga, dekoracije, ili sobnih biljaka.

Jesenji šik možete postići i dekoracijom u skladu sa godišnjim dobom. Koristite različite materijale kako biste postigli slojevitost, a odlična dekoracija mogu biti jastučići, pleteni taburei, pampas trava, prekrivači raznih tekstura.

Članak se nastavlja posle reklama

Jesenjim nijansama boja dozu glamura možete dati uključivanjem sjajnih metala, sjajnih završnih obrada i sofisticiranog stakla. Jesen obično karakterišu crvene i narandžaste nijanse, a kao neočekivani preokret možete uključiti boju patlidžana. Zasićena ljubičasta nijansa pružiće hladan kontrast toplim nijansama zaštitnog znaka jeseni, a stvoriće prijatnu atmosferu kada se upari sa crvenom ili zlatno žutom bojom.

Članak se nastavlja posle reklama

Ležaj MONDO savršeno će se uklopiti u ambijent, a jastučići u nijansama žute i crvene boje učiniće ga živopisnijim. Klub sto BJ-9395 sa staklenom pločom i metalnom konstrukcijom i klub sto M21 70×50 u drvo dekoru biće sjajan dodatak ambijentu, za koji god da se odlučite.