Kako da organizujete kutak za čitanje?

by | 20 februara, 2023
kutak za čitanje

Kada želite potpuno da se opustite i da uronite u neki drugi poseban svet, komforan i autentičan kutak za čitanje je savršeno mesto za to.

Kako da organizujete kutak za čitanje?

Kutak za čitanje sa foteljom je obično veoma lično mesto u kući. Pre svega, to je mesto gde tražimo mir, koncentraciju i kutak gde možemo biti sami sa svojim mislima. Ovaj prostor takođe može da izrazi vaš autentičan stil i da ga istaknete u svojoj dnevnoj sobi.

@czarinaareadsbookshelf one out of three of my reading corner 💌

♬ its a wrap sped up – xxtristanxo

Kakav nameštaj vam je potreban za kutak za čitanje?

Postoje dva osnovna elementa: fotelja i lampa. Ipak, možete da ih izaberete između bezbroj različitih stilova.

Fotelja

Možete birati između fotelje, stolice ili lenjivca za one koji vole da legnu.

Osvetljenje

U nekim slučajevima klasičan kutak za čitanje može se organizovati i u blizini prozora ili, još bolje, ispod prozora. Na ovaj način ćete imati mogućnost uživanja u najboljem izdanju, čak i tokom dana zahvaljujući prirodnom svetlu.

Stil lampe takođe može biti raznovrsan: od klasičnog izbora podesive podne lampe do elegantnog visećeg osvetljenja. Za bolju refleksiju svetlosti možete se poslužiti i ogledalima, ako prostorija nije tako dobro osvetljena.

Kutak za čitanje u spavaćoj sobi

Kutak za čitanje u spavaćoj sobi može biti još udobniji i privatniji, ako je to vaš izbor. Kada je osvetljenje u pitanju, bolja opcija je ne služiti se noćnom lampom, već se odlučiti za autentičan dizajn.

Dekoracija

Pored dva osnovna dela nameštaja – lampe i fotelje, mogu se kombinovati i drugi elementi. Dekoracija okolnih zidova tampetama i slikama pomaže da svom ličnom prostoru date karakter. Detalj koji ne treba zanemariti u smislu tehnologije su utičnice za punjenje vašeg telefona ili pak za zvučnik i slično.

Za prave ljubitelje dobrih knjiga, kutak za čitanje je nešto što jednostavno morate imati u svom dobu.
Miljana Momirović

TG23/GettyImagesPlus

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.