Ukrasni jastučići
20.10.2013 Dnevna soba

Kako ukrasiti kauč jastucima

Da li ste ikada primetili da su jastuci kao šlag na torti, ako nisu savršeni onda kauč izgleda čudno. Mnogi ljudi ne razmišljaju mnogo o jastucima koje stavljaju na kauč, ali jastuci su ti koji čine da on izgleda kompletno.

U zavisnosti od vašeg dekorativnog stila ili stila kauča, odabir odgovarajućeg jastuka može biti izazovan.

Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da uklopite jastuke u vaš dizajn i koji će obezbediti da vaš prostor izgleda savršeno.

Šareni jastuci

U prošlosti su jastuci uvek bili istog dezena kao i sam kauč i više se mislilo na komfor nego na akcenat. Današnji jastuci bi trebalo da budu izraz vašeg dizajna: od eklektičnih varijacija različitih dezena i boja do različitih veličina i oblika – pustite mašti na volju.

Ako se odlučite za eklektičan pristup, razmislite o korišćenju boja iste nijanse i odaberite odgovarajući materijal, tako ćete stvoriti utisak harmonije i vaš dom će biti jedinstven.

Slične nijanse boja

Dodajte malo drame pomoću jastuka. Jastuci koji se primećuju lep su način da se izrazite, a da pri tome ništa ne morate da kažete.

Elegantni jastuci Kožni nameštaj

Za tamne kauče sa raskošnim materijalom, razmislite o „manje je više“ pristupu i odaberite nekoliko dramatičnih jastuka izraženih šara ili pak suptilnih detalja.

Ako želite „wow“ faktor uparite jastuke kontrastnih boja i vaš kauč će postati centar pažnje.

Taman nameštaj

U nekim domovima kauč je glavni komad nameštaja koji se ne mora takmičiti sa drugim nameštajem. Ako imate kauč koji uliva strahopoštovanje razmislite o korišćenju jastuka koji će dodati više komfora i koji će se stopiti sa kaučem i okruženjem.

Zapamtite, vi odlučujete o stilu sobe, o tome kako će vaš kauč izgledati i kako će jastuci pratiti celu priču.

Jastuci zemljanih boja

Mnogi jastuci su dizajnerski obeleženi, ali vaši to ne moraju biti. Ukoliko ste vešta osoba možete uživati u pravljenju sopstvenih jastuka, a vaš kauč će biti mesto gde ćete ih predstaviti svetu.

Od pletenih jastuka do onih sa printovima zgrada i kamenja, vaš kauč je mesto gde se opuštate i zabavljate goste. Neka vaši jastuci kažu nešto o vama i vašem domu, kauč ne mora da izgleda kao da je iz muzeja.

Pleteni jastuci

Jastuci se mogu koristiti na kreativne načine i vaš kauč ne mora da izgleda uvek isto. Razmislite o menjanju jastuka za praznike, rođendane ili tek tako.

Draž jastuka ogleda se u njihovoj pristupačnosti – uvek ih možete nabaviti i time veoma lako menjati izgled sobe.

Izvor: freshome.com
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije