Odlične ideje za uređenje velike dnevne sobe

by | 11 novembra, 2013
Moderan dnevni boravak

Kao po nekom pravilu, dnevne sobe su najveće prostorije u našim domovima jer su  namenjene za primanje gostiju i druženje sa porodicom nakon napornih radnih dana. Međutim, pored očiglednih pogodnosti velikih prostora, velike dnevne sobe je teško urediti, ali ipak lakše nego male s obzirom na to da nismo ograničeni prostorom.

Pre svega, nameštaj mora da bude velikih dimenzija kako bi odgovarao prostoru, inače će se izgubiti u njemu.

Veliki prozori u dnevnom boravku Beli zidovi

Ove velike sobe obično ne odaju utisak udobnosti, ali primenom pravih boja i odgovarajućeg nameštaja, kao i izvesnih dekorativnih trikova, možete stvoriti veoma udobnu dnevnu sobu.

Sivo-žuta kombinacijaPastelni tonovi

Izbegavajte hladne boje jer one imaju tendenciju uvećanja prostora, bolja solucija su toplije nijanse. Sve zidove ofarbajte jednom bojom ili njenim različitim nijansama.

Kako bi enterijer vaše dnevne sobe zadržao izgled jedinstvene celine, vodite računa o primeni boja na tekstilu i drugim dekorativnim elementima.

Jarke boje

Obavezno postavite na zid umetničku sliku koja će doprineti toplini enterijera. Takođe, to umetničko delo mora biti u skladu sa dekorom sobe.

Što se tiče poda, odaberite velike šarene tepihe, koji su odličan način za razdvajanje prostora. Oni će biti centralna tačka u enterijeru dnevne sobe i definisati njen karakter.

Šareni tepih Kamin u dnevnom boravku

Raspored nameštaja, sofa, kauča, fotelja treba da bude funkcionalan, kako bi i vama i vašim gostima bilo udobno tokom druženja u dnevnom boravku.

Ugaone garniture

Konačno, oplemenite enterijer raznim dodacima, najbolje u grupama od po tri komada, i pri tome obratite pažnju na njihovu veličinu da se ne bi izgubili u prostoru.

Izvor: interiorish.com
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.