Saveti za uređenje prostora koje morate isprobati

by | February 23, 2023

Prilikom uređenja doma, treba da vodimo računa da prostor bude funkcionalan, maksimalno iskorišćen i da ne izgleda pretrpano. Nameštaj na zidu može biti veoma koristan, a istovremeno će vam uštedeti i prostor u ambijentu za druge komade nameštaja. Odaberite moderno i praktično rešenje koje će se uklopiti u prostor vašeg doma i sigurno ćete biti zadovoljni postignutim efektom.

Ono što pri pozicioniranju nameštaja u enterijeru često oduzima deo prostora je udaljavanje svakog komada od zida, a jedan od atraktivnih načina da se to izbegne je postavljanje konzolnog nameštaja. Ovaj tip nameštaja je popularan u dizajnu enterijera već nekoliko godina, posebno zbog svoje praktične prirode i mogućnosti da se prostor maksimalno iskoristi, a uz to je i zanimljiv jer ostavlja utisak lebdećeg nameštaja.

Moderan nameštaj, kreativni skladišni prostori i funkcionalan dizajn je ono što nam je potrebno da bismo se osećali udobno čak i u manjim kućama i stanovima. Korišćenje zidova za nameštaj je odlična ideja, jer se dobija dodatni prostor za skladištenje, a bez gubitka prostora.

Regal GAME odlikuje upečatljiv i moderan dizajn koji će osvežiti ambijent dnevnog boravka. Otvoreni segmenti regala formiraju kompaktnu celinu za čuvanje svih dragih sitnica i audio-vizuelne uređaje. Toplini u prostoru će doprineti taman drvo dekor, dok staklo i bela lak folija daju eleganciju.

Iluziji lebdećeg elementa doprinosi i klub sto CFTT 4181 svojom gornjom pločom koja se rotira po potrebi, a modernim dizajnom doprineće celokupnom ambijentu.

Zidni nameštaj štedi prostor,  ali može takođe biti i odličan  dekorativni i funkcionalni element. Izuzetno praktično i moderno rešenje za uređenje različitih ambijenata savremenih domova, spavaću sobu ili dnevni boravak, predstavlja TV polica DERBY 140.

Visinu ove konzolne police možete sami odrediti, pa ukoliko je postavite malo niže, kao i TV iznad nje, ostaje dovoljno slobodnog prostora na zidu koji će doprineti pročišćavanju ambijenta, kako bi izgledao veće i prozračnije. Ukoliko se odlučite da ovu TV policu montirate nešto više, prostor ispod nje bi bio odličan za skladištenje taburea za sedenje.

Zidne police su istovremeno i praktične i dekorativne. Često dolaze u jedinstvenim oblicima i bojama, a odlične su za odlaganje sitnica poput knjiga, biljaka ili elektronike. Možete napraviti kompoziciju po želji od manjih zidnih polica na vašem zidu i tako istovremeno iskoristiti površinu zida za odlaganje, ne koristeći podni prostor.

Zidne police CHANY-5917-CE i zidna polica CHANY-5917-RW su svedenog modernog dizajna i odlikuju ih funkcionalnost i atraktivnost, kao i odlična uklopivost u enterijere skandinavskog stila, a kombinovanjem u dekoru sonoma hrasta i sive dobija se i lepa koloritna kombinacija. Dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da ih kombinujete sa setom zidnih polica TRITTICO-WE-MD6 koji čine tri police modernog dizajna i odlikuju ih funkcionalnost i atraktivnost, kao i odlična uklopivost u enterijere skandinavskog stila, sa mogućnošću kombinovanja po želji.

Konzolni nameštaj je praktičan, funkcionalan i elegantan način za dobijanje dodatnog prostora u domu. Izbor stilova i materijala omogućuje da se ovaj tip nameštaja prilagodi različitim ukusima i prostorima.