Siva dnevna soba: Saveti za suptilan i prijatan ambijent

Siva dnevna soba može izgledati dosadno i monotono, međutim, postoje načini na koje je možete učiniti razigranom i drugačijom. 

by | March 9, 2023
siva dnevna soba

Siva dnevna soba može izgledati dosadno i monotono, međutim, postoje načini na koje je možete učiniti razigranom i drugačijom. 

Sivi nameštaj može ostavljati dosadan, ali poboljšajte stil svoje dnevne sobe i postojećeg sivog nameštaja koji će biti prijatan i privlačan. Međutim, ono što je bitno je da se uz sivu koriste i druge smele boje koje će uveseliti prostoriju.

Pogledajte ideje kako da dekorišete sivu dnevnu sobu.

Siva dnevna soba: Saveti za suptilan i prijatan ambijent

Kombinujte sivo sa drvenim površinama

Za neutralan, a opet upečatljiv ambijent sivi nameštaj kombinujte sa drvenim. Ovo lako uparivanje čini da se vaš prostor oseća smirujućim i prijatnim.

Industrijski stil

Kako biste dobili pravi industrijski stil u dnevnoj sobi koristite metalne i drvene detalje i zidove od cigle. Tamno siva odlično funkcioniše kada je cilj postizanje industrijskog stila. Sive sofe sa metalnim nogama ili okvirima su još jedan dobar način da ovo unesete.

Sivi nameštaj sa dezenom

Kako biste izbegli monotoniju sivog nameštaja u dnevnoj sobi budite pažljivi prilikom izbora samog materijala nameštaja. Ukoliko budete izabrali kauč ili ugaonu garnituru sa dezenom, razbićete dosadnu atmosferu. Ukoliko se plašite da će rezultat biti prešaren, jednobojnu sivu sofu možete ukrasiti jastučićima koji imaju dezen.

Fotelje u drugoj boji

Ukoliko želite da centralno mesto u vašoj dnevnoj sobi bude siva sofa, razmislite o tome da vam je potreban još neki komad nameštaja čija će boja uneti razigranost u vaš dom. Stolica ili fotelja u drugoj boji mogu biti odličan izbor.

Ćebe na sofi

Osim što je praktično, dekorativno ćebe obezbediće poseban stič vašoj sivoj sofi.

Detalji drugih boja

Bilo da se odlučite za neutralnu nijansu ili jarku boju, druge nijanse će uneti osećaj topline u vaš dom. Birajte umetničko delo ili neki drugi detalj koji će osvežiti izgled vašeg doma.

Dekorativni jastuci

Dekorativni jastuci su potrebni svakoj dnevnoj sobi. Ukoliko želite da stilizujete svoj jednobojni kauč, odlučite se za raznobojne jastučiće.

Siva dnevna soba sa biljkama

Svežinu je u dnevnu sobu najlakše uvesti dodavanjem cveća i zelenila. Zelena boja se suprotstavlja mekoj sivoj i stvara se privlačni kontrast.

Sivi nameštaj i beli detalji

Ako preferirate jednostavne enterijere, odlučite se za bele zidove i sivu sofu. Ova kombinacija nikada ne može izazvati osećaj pretrpanosti i haotičnosti. Dodajte jednu ili dve kućne biljke da biste uneli dašak živahnosti u inače neutralni prostor.

Uredite prostor da bude udoban

Bež i svetla nijansa sive odličan su spoj boja za nameštaj u dnevnoj sobi ukoliko želite da izgleda udobno.


Jovana Jevtić

FollowTheFlow/GettyImagesPlus