Stakleni trpezarijski stolovi

by | October 13, 2013
Stakleni sto

Sto za ručavanje je jedan od najvažnijih komada nameštaja u trpezariji, jer za njim provodite mnogo vremena sa svojom porodicom. Ako smatrate da vašoj trpezariji nedostaju šarm i toplina, verovatno treba da razmislite o kupovini novog trpezarijskog stola.

Trpezarijski sto može oživeti prostoriju i doprineti gostoljubivosti atmosfere. Na tržištu su dostupni razni modeli staklenih trpezarijskih stolova, zato je potrebno pažljivo odabrati odgovarajući.

Predstavljamo vam neke od njih.

Stakleni trpezarijski sto

Proširujući sto

Pravougaoni trpezarijski sto

Sto pravougaonog oblika je veoma uobičajen u domovima, jer se za njim može okupiti veliki broj osoba. Ako imate veliku porodicu od preko 10 članova, slobodno izaberite pravougaoni trpezarijski sto od stakla.

Takođe možete odabrati pravougaoni sto sa lučnom osnovom, koji izgleda pomalo neobično.

Pravougaoni trpezarijski sto Staklo i drvo

Okrugli sto od stakla

Stakleni sto okruglog oblika vizuelno će povećati vašu trpezariju, iako zauzima dosta prostora i nije pogodan za mnogo osoba.

Da bi vam bilo udobnije dok obedujete, na sredinu stola postavite još jednu staklenu ploču takođe kružnog oblika ali manjih dimenzija.

Ispod stola možete postaviti disk koji omogućava rotiranje staklene ploče. Na taj način zaštitićete staklo od grebanja kada poželite npr. da rasporedite šoljice za kafu.

Okrugli sto od stakla Okrugli sto

Četvrtasti stakleni sto

Četvrtasti stakleni sto je savršen za manje domove, kada je potrebno funkcionalno iskoristiti ograničen prostor.

Ovakav sto možete postaviti bilo na sredinu trpezarije, bilo u njenom uglu. On takođe može stajati pored prozora ukoliko želite više svetlosti za stolom i u celoj prostoriji.

Uz malo mašte moguće je na razne načine iskoristiti stakleni sto u trpezariji.
Ukoliko kupite stakleni trpezarijski sto, potrebno je da ga pravilno održavate kako bi se izbeglo grebanje staklene ploče.

Koristite prašak za pecivo za uklanjanje mrlja na staklu.

Četvrtasti sto od stakla Četvrtasti stakleni sto

Izvor: irepairhome.com