Luster od lanaca za bicikl
21.09.2013 Dnevna soba

Top 12 lustera ekscentričnog dizajna I

Luster je na prvi pogled uobičajeni dekorativni predmet, ali to ne mora biti uvek tako, jer ljudska mašta i kreativnost, ma koliko rezultati na kraju delovali uvrnuto, ipak ne poznaje granice.

Predstavljamo vam neke od lustera veoma ekscentričnog dizajna, iako nismo sasvim sigurni da biste baš sve voleli da vidite u svom domu.

1. Luster od lanaca za bicikl

Lanci za bicikl baš ne asociraju na slike luksuza i raskoši, ali upravo njih je meksičko-brazilska dizajnerka Carolina Fontoura iskoristila u dizajnu neobičnog lustera koji izgleda tako da se savršeno uklapa u enterijer najfinije trpezarije. Uobičajeno mastan i prljav predmet, poznat po tome što ostavlja fleke na vašoj odeći, pretvoren je u materijal za izradu luksuznog dekorativnog elementa inspirisanog starim viktorijanskim lusterima.

2. Bar-kod luster

Dizajn ovag ogromnog lustera zasnovan je na sveprisutnoj bar-kod grafici. Sa sijalicama obavijenim providnim akrilom karakterističnih šara, luster izgleda apsolutno zadivljujuće.

Bar-kod luster

3. Luster od tampona

Ovaj luster izrađen od higijenskih tampona deluje tako ‘vauuuu’ da se prosto morao naći na jednoj ovakvoj listi. Preporučujemo da ga držite podalje od prostora za ručavanje.

Luster od tampona

4. Žičani luster

Čak i da vas lusteri uopšte ne zanimaju, nesporno je da će ovaj žičani luster od 1.300 funti privući vašu pažnju. Sem toga, on može izgledati dobro svuda – od najluksuznije palate do trošne kamp kućice. Međutim, ako ga budete videli da visi u nekoj prikolici, znajte da su velike šanse da se svakog trenutka na vratima pojavi policija.

Žičani luster

5. Luster od rogova

Ne morate biti lovac da biste priuštili sebi ovaj luster divljeg dizajna. Srećom po Bambija i ostale drugare iz šume, nijedna životinja nije žrtvovana za njegovu izradu. Reč je o keramičkoj imitaciji jelenskih rogova sa klasičnim sijalicama na vrhovima. Luster izgleda savršeno iznad modernog stola za ručavanje, a proizvodi se i manjih dimenzija nego što je ovaj na slici.

Luster od rogova

6. Luster od gajbi

Evo interesantnog načina da iskoristite prazne gajbe – napravite luster od njih. Senke na zidovima i plafonu mogu biti veoma interesantne.

Luster od gajbi

Izvor: oddee.com
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije