Trendovski elementi u dnevnom boravku

by | 16 juna, 2013
Police

Komode, vitrine i regali su sastavni elementi u opremanju dnevnog boravka. Iako je nijhov dizajn izuzetno bitan posvetite pažnju funkcionalnosti kao i mogućnosti „skrivenog“ odlaganja predmeta i tehničkih uređaja.

Dnevni boravak je mesto okupljanja porodice i prijatelja, pa nije čudno da pojedinci najviše finansijskih sredstava ulažu baš u ovaj prostor kako bi se kroz njega predstavili na željeni način i uživali u njegovim estetskim vrednostima. Eksponiranost i količina provedenog vremena u dnevnom boravku nameću obavezu dubokog promišljanja pri uređivanju ovog prostora.

Police
Obaveza se povećava u manjim stambenim prostorima čiji stanari često imaju probleme s viškom stvari i nemogućnošću njihovog urednog odlaganja. Iako se minimalizam pokazao kao izuzetan za savremeni način života i održavanje nameštaja, često je neprimeren onima koji imaju previše stvari, pa ne znaju kuda s njima. U takvim slučajevima i dnevni boravak, kao najreprezentativniji prostor doma, počinje da liči na skladište ili postaje preopterećen brojem elemenata, koji se naknadno ubacuju s ciljem apsorpcije viška stvari. Trendovski elementi dnevnog boravka nude rešenja za sve.

Police
Ovakvi zahvalni elementi nameštaja ne moraju da budu izvedeni u punoj visini zida. Mogu izgledati kao da lebde, ako se izvedu na način da su uzdignuti 30-ak cm od poda i isto toliko spušteni od plafona. Igrom visina i kombinacijom elemenata puno – prazno, stvorićete atraktivan dizajn i osigurati dovoljno prostora za odlaganje predmeta koje ne želite da vidite na policama.

Police
Egzibicionistička minimalistička rešenja elemenata dnevnog boravka dostupna su pojedincima koji žive u izuzetno prostoranim domovima i imaju dovoljno ostalih prostorija u koje mogu smestiti sve potrebno. Dnevni boravak u takvim slučajevima postaje „izložbeni prostor“ savremenog dizajna u kome kriterijum funkcionalnosti ne igra bitnu ulogu. Vrhunski dizajn, osećaj uživanja u lepom i udobnost, osnovni su kriterijumi pri uređenju ovakvih dnevnih boravaka.

Police
Najnoviji trendovi naglašavaju geometričnost elemenata. Ovakve kombinacije rezultiraju dinamičnim elementima, koji su vrlo dominantni i efektni u prostoru dnevnog boravka. Igre bojama i materijalima su dozvoljene u širokim rasponima, ali naglasak je na beloj u kombinaciji s materijalima koji ističu teksturu drveta. U obzir dolaze prirodni i veštački materijali.

Police
Police su i dalje rado viđene u dnevnim boravcima, pa su takva rešenja spasonosna za sve koji imaju puno knjiga i biblioteku vide kao sastavni deo boravka. Police mogu da posluže i za odlaganje umetničkih predmeta, a uspešno se kombinuju s geometričnim punim elementima. Transparentne police se često koriste i kao pregradni element između pojedinih zona, npr. trpezarije i dnevnog boravka. Trendovi su jasni – police su i dalje hit!


Tags:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Obavezna polja su oznacena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.