Ugradne police u dnevnoj sobi: Novi elegantni trend

Ugradne police u dnevnoj sobi mogu da učine mnogo za vaš prostor i da mu daju poseban karakter.

by | March 8, 2023
ugradne police u dnevnoj sobi

Dnevna soba je mesto gde provodite većinu svog vremena sa porodicom. Zbog toga je veoma važno da ova soba bude uređena tako da se prijatno osećate u njoj. Ugradne police u dnevnoj sobi mogu učiniti vaš prostor veoma posebnim.

Ugradne police u dnevnoj sobi:

Ugradne police u dnevnoj sobi su sjajan način da vašoj sobi date poseban karakter. Uz to će ove police biti  i funkcionalne za vaše lakše funkcionisanje, a mnogo će vam značiti i u dekorativnom smislu. Evo kako možete da ih uklopite u dnevnu sobu.

Ugradne police u dnevnoj sobi sa kamenom obradom

Kamena obrada se uglavnom koristi za eksterijer, međutim ovo može doneti šarm i u vaš dom. Police su uokvirene svetlom i toplom nijansom kamena, a ugradne police daju savremeni ton. Kombinacija novog i starog izgledaće sjajno!

Osvetljene ugradne police

Ugradne police mogu dobiti zanimljivi šarm sa najstinijim detaljem. Na primer, možete ugraditi galerijsko svetlo iznad police i tako učiniti da vaša polica za knjige izgleda skupo.

Uklopite ih bojama

Ugradne police u dnevnoj sobi mogu da se savršeno uklope sa istom bojom kamina ili drugog centralnog  dela vaše dnevne sobe. Možete koristiti smelije boje ako će se to uklopiti u vaš prostor. To može ujedno da vam bude i akcentni zid.

Kontrastne boje

Izdvajanje ugradnih polica kontrastnom bojom takođe može da bude veoma zanimljivo. Na ovaj način ćete skrenuti pažnju na njih i sve što treba jeste da ih lepo dekorativno popunite.

Suptline ugradne police u dnevnoj sobi

Ukoliko volite suptilnije izglede, onda ih možete ostaviti u klasičnoj beloj ili bilo kojoj svetloj nežnoj boji u kojoj je i cela soba. Na taj način će se polica istaći sama po sebe, a prostorija će izgledati svetlo i prozračno.

Ugradne police sa lukovima

Ove police su veoma zanimljive jer daju prostoru sasvim drugačiji izgled. One su sjajan izbor ako imate i prozore ovakvog oblika. U tom slučaju, prosto će biti lepo povezan.

Drugačija pozadina polica

Još jedan način da istaknete ugradne police jeste da njihovu pozadinu obojite drugačije. One će ovako sigurno biti u fokusu onom ko je u prostoriji, a vašem prostoru će dati ton elegancije.

Ugradne police sa staklom

Ideja o postavljanja stakla u ugradne police možda zvuči skupo, ali ovo će dodati glamur vašoj dnevnoj sobi. Veoma je važno da ih uklopite u stil i atmosferu vašeg doma, pa ako volite galerijsku jednostavnost, onda su one prava stvar za vas.

Igrajte se sa oblicima polica

Ugradne police u dnevnoj sobi za različitim oblicima i veličinama polica su veoma zabavan dizajn. Čak i u neutralnim nijansama ovo izgleda zanimljivo, a uvek možete da dodate i boje kako bi mamile poglede.

Ugradne police preko celog zida

Ako imate prostora i ne želite da vam police budu glavni deo prostorije, možete da ih skrajnete i iskoristite ceo zad za njihovu ugradnju. One će i dalje zadržati dekorativan izgled, ali će biti mnogo suptilnije.

Ugradne police u dnevnoj sobi mogu da učine mnogo za vaš prostor i atmosferu. Kako je ovo prostorij gde provodite najviše vremena veoma je važno da je prilagodite sebi i da uživate u njoj i vašem toplom domu.


Snežana Vranić

hikesterson/GettyImagesPlus