Unesite eleganciju i luksuz u enterijeru sa crnim akcentima

by | November 30, 2021

U dizajnu nameštaja i enterijera crna uvek ostaje u trendu, samo se menja način upotrebe i njena zastupljenost u ambijentima. Crni akcenti su uvek sigurna varijanta, jer su najbolji način da osvežite bilo koju nijansu u vašem enterijeru.

Crna daje prostoru istinsku plemenitost, aristokratski luksuz i eleganciju. Ostavlja utisak otmenosti i donosi dozu određene mističnosti, koje, kada govorimo o detaljima, nikada ne može biti previše. Važno je samo da imate u vidu osećaj za proporciju, kao i da znate gde crna treba da blista i ima sjaj, a gde je bolji izbor crna mat površina.

U dizajnu sa crnim naglascima, akcenat je na grafici i jasnoći linija, a uz takav ambijent sjajno bi se uklopila vitrina SARDINIA 2K VS2 koja predstavlja spoj topline naturalnog i rustičnog artisan hrasta sa primesama suptilnih crnih elemenata dekora, kao karakteristike industrijskog stila u dizajnu enterijera. Fotelja G01 je veoma funkcionalna i sjajan dodatak ambijentu, a izbor tamno crvenog štofa doprinosi otmenosti.

Crna je i odraz svečanosti, a uz crne detalje poželjno je birati duboke nijanse plave, crvene, zelene, narandžaste i ljubičaste, a dodatak metalnog sjaja daje osećaj luksuza.

Kako ambijent sobe u kojoj preovlađuje crna ne bi izgledao sumorno i beživotno, izuzetno je važno posvetiti pažnju osvetljenju. Luster sa kristalima bio bi sjajan izbor, a odličan efekat možete ostvariti i ugradnom rasvetom na vitrinama i TV policama. Vitrina MOLISE 1K VS u kombinaciji artisan hrasta i crnog bojenog stakla odličan je komad za vaš dnevni boravak, a pruža i mogućnost dodavanja rasvete, baš kao i TV polica MOLISE. Odličan dodatak ambijentu biće i zidna polica MOLISE ZP u dekoru artisan hrasta i crnog bojenog stakla, na kojoj možete čuvati omiljene sitnice i dekoracije.

Crna se savršeno slaže sa svim drugim bojama, posebno onim svetlijim, pa vam daje mogućnost igre i slobodu u kreiranju sopstvenog prostora. Umesto da istaknete crnu na velikom komadu nameštaja, dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da izaberete crni akcent na manjim komadima, poput klub stola TOBAGO (CFTT5024). Fotelja u kontrastnoj boji je dobar dodatak koji razbija monotoniju, a istu boju možete dodati kroz dekoraciju u celoj prostoriji. Svakodnevno uživanje pružiće vam ležaj TALINA u sivoj boji, koji odlikuju savremena forma i udobnost i predstavlja odličan balans ankcentnim bojama.

Svakako da je crna izuzetno dominantna u enterijeru, ali to je takođe čini dobrim elementom i za klasične i za savremene dizajne. Crni akcenti i dodaci su oličenje šika i jedan od najboljih načina da osvežite bilo koju nijansu i da dodate kontrast i dubinu neutralnim prostorima ili da napravite velike, smele i dramatične enterijere, koji će uneti luksuz i eleganciju u vaš dom.