Upečatljivi efekti

by | May 11, 2018

Mala promena, a efekat veliki! Osam predloga kako da pomoću tapeta, pločica, tekstila, slika i podnih obloga promenite vizuelni identitet svog životnog prostora.

u1

Pomoću tkanina postupite ovako

Možete promeniti ambijent na najjednostavniji način. Da li je u pitanju tepih, jastučnica ili stolnjak – svi se oni lako mogu zameniti, a za one ne previše hrabre predstavljaju jednostavan pristup temi boje.

Efekat

U ugodnoj dnevnoj sobi zastupljena je klasična osvežavajuća kombinacija plave, ljubičaste i zelene: jednobojne presvlake lako se kombinuju sa raznim motivima i dezenima u prostoriji.

Praktični savet

Zamolite nekoga da vam pomoću kompjuterskog programa prezentuje kako bi vaš dnevni boravak mogao da izgleda. Npr. neka sofu oboji u jednu boju, fotelju u drugu, tabure u treću, i da sve to začini raznobojnim jastučićima. Kombinaciju koja vam se dopadne možete da realizujete bez bojazni da vam se krajnji efekat neće dopasti.

NOMAD

Pomoću sitnih komada nameštaja postupite ovako

Obojte neki nasleđeni ili novi komad nameštaja u boju koja je u trendu: tabure, hoklice ili npr. stari komad kuhinjskog namešaja možda vam se čine kao nebitne stvari koje ne mogu da budu ”kreator” atmosfere u prostoriji, međutim niste u pravu. Pogledajte kako su ovi komadi nameštaja postali glavni akteri u kuhinji.

PROČITAJTE I… Elegancija, dinamika i jarke boje

Efekat

Obično su sitnice i detalji ti koji nekoj prostoriji daju jedinstvenost i šarm. Iskoristite to tako što ćete naglasiti nogare, ivice stolova, dno polica, hoklice ili stranice fioka.

Praktični savet

Orijentišite se prilikom izbora na ostale boje u prostoriji: npr. ako ste rešili da neki komad nameštaja obojite u drugu boju, birajte onu koja je već prisutna u prostoriji.

disco backround

Pomoću obojenih površina postupite ovako

Udubljenje ili jedan od zidova lako se mogu okrečiti ili prelepiti tapetom, što će čitavoj prostoriji dati potpuno drugačiji izgled.

Efekat

Siva je dobra boja ako uzmemo u obzir da se slaže sa ostalima tako da ne morate razmišljati u kojoj će boji biti vaš nameštaj ili tepih. Međutim, ukoliko je reč o njenom tamnijem tonu, imajte na umu da ona može da učini prostoriju veoma mračnom. U ovom slučaju, rešenje je postavljanje tapete u beloj boji sa dezenom, dok je siva ostavljena samo da je uokviruje. Generalno važi pravilo: tamni tonovi daju udobnost prostoriji, svetli čine da ona izgleda šira i prozračnija.

Praktični savet

Detalji u jarkim bojama daju prostoriji svežinu i dolaze do izražaja zbog neutralne pozadine, dakle pobacajte dekorativne jastučiće po sofama i foteljama a sve začinite cvećem u saksiji ili vazi.

JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: casadesign.rs