29.07.2021 Dnevna soba

Uživajte u stilu koji sami kreirate

Ako se pronalazite u izreci „više je više“, onda ste naišli na pravi tekst u kom možete videti prave savete kako da u ovom pravcu uredite i enterijer svog doma. Idealan način da personalizujete svoj prostor je uvođenje paterna, a najvažnija stvar je da, pored primene saveta dizajnera, u izgled ambijenta unesete i lične želje i zamisli.

Kada počinjemo da planiramo uvođenje paterna u ambijente doma, prvo pravilo je usklađivanje veličine motiva paterna i veličine prostorije. Ako uređujete velike kvadrature, predlog je da se odlučIte za paterne velikih dimenzija, krupnih i jednostavnih oblika. Za malo manje prostorije savetuju se paterni sa detaljima, koji bi u ovom slučaju doprineli i estetici i dinamici, dok na većim površinama ne bi bili primetni. Kada birate patern, vodite se i raspoloženjem koje želite da postignete, jer će suptilni patern pružiti umirujuće okruženje, dok će izraženiji patern prostoru dati dinamiku.

Na početku je dobro ograničiti i paletu boja, a ukoliko imate veliki zid, krupan intenzivan floralni patern je sjajan izbor. U slučaju da želite da se patern nađe na zidu, najbolje je da ispred njega postavite garnituru, komodu ili ležaj, poput ležaja MARBO koji je koloritno komplementaran sa tapetom koji će oživeti prostor. Ako volite geometrijske i apstraktne motive, takođe možete eksperimentisati i sa ovom, modernijom notom.

Takođe, ispred floralnog paterna možete postaviti i komodu, a komoda SARDINIA, koja predstavlja spoj industrijskog i rustičnog, uklopiće se odlično.

 

Patern u prostor možete uneti i preko samog nameštaja. Ako izaberete cvetni dezen nameštaja, dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da kombinujete velike otiske sa malim dizajnom cveća ili lišća, a cvetovi takođe dobro funkcionišu i kada su udruženi sa prugama. Baš takva je fotelja ZURICH u floralnom printu, koja će se odlično uklopiti sa ambijentom. Još jedna njena karakteristika je što stvara savršenu kombinaciju sa kolekcijom nameštaja KENT, jer se beli hrast KENTA i osnovna boja fotelje ZURICH podudaraju tako da dozvoljavaju da se u prostoriju, preko dela zida, unese još neka boja.

 

Mali savet, koji vam može pomoći prilikom uređenja ovakvog enterijera, jeste pravilo 60-30-10, po kome 60 procenata u prostoriji treba da bude dominantna boja, 30 sekundarna, a 10 akcentna. Ukoliko ispoštujete ovo pravilo, treba da se osvrnete i na pravilo 50-50, a ono podrazumeva da 50 odsto bude po pravilima dizajnera, a 50 po vašoj volji. Korak po korak, stići ćete do željenog izgleda enterijera, a onda vam ne preostaje ništa drugo, nego da sa svojim najbližima uživate u postignutom rezultatu.
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije