Vrtni centar Urban Garden – Od cveća do drveća

by | 21 novembra, 2018

Sobne biljke

U zimskom periodu, dok većina biljaka ulazi u stanje mirovanja, moguće je gajiti sobne biljne vrste koje imaju lepe i raznoboljne cvetove.

 

Sobne biljke su izrazito mnogostrane i mogu se koristiti na bezbroj različitih načina u cilju promene i osveženja sobne dekoracije i ambijenta. Zahvaljujući raznovrsnosti biljaka mogućnosti su beskonačne.

Mogu se koristiti da unesu boje u prostor, da kreiraju osvežavajuće i relaksirajuće raspoloženje, da prečiste vazduh ili jednostavno da akcentuju prostor. Zapravo, skoro da ne postoji nijedan drugi način uređenja enterijera koji daje toliko mnogo dok izgleda tako lepo.

Postoje sobne biljke koje, uz adekvatnu negu, zimi lepo napreduju, a njihovi cvetovi predstavljaju savršenu dekoraciju prostora.

Stručnjaci iz vrtnog centra Urban Garden iz Ostružnice savetuju da odaberete vrste sa cvetovima omiljenih boja i pravilno ih negujete.

U Urban Gardenu možete pronaći: božićnu zvezdu, ciklame, spatifilume, anturijume, guzmanije, ehmeje i razne vrste sukulenata.

Zimi biljke ne treba zalivati često, već toliko da im zemlja ne bude suva. U toku grejne sezone treba pomeriti biljke od grejnih tela i veoma je korisno redovno orošavanje lišća. Ovo se ne odnosi na vrste koje imaju lišće sa dlačicama, njih obrišite vlažnom krpom.


Vodu za zalivanje treba ostaviti da odstoji preko noći jer će biljkama prijati zalivanje vodom sobne temperature, sugerišu u vrtnom centru Urban Garden.

Više informacija potražite na http://www.urbangarden.rs