Zaobljena sofa: Zašto je dobar izbor za dnevnu sobu?

Zaobljena sofa je zanimljiv trend koji će vašoj dnevnoj sobi dati sasvim drugačiji šarm.

by | March 16, 2023
Zaobljena sofa

Zaobljena sofa će dnevnoj sobi dati utisak udobnosti i mekog dodira. Osim toga, ovakav nameštaj je i veoma dekorativan dajući vašoj prostoriji zanimljiv ton.

Zaobljena sofa: Udobnost na prvom mestu

Zaobljena sofa nije dobar izbor samo zato što trendovi tako nalažu. Zakrviljeni oblici ovog nameštaja povećavaju osećaj udobnosti i komfora. Zakrivljeni delovi mogu biti veliki naslon i naslon za ruke, a zakrivljenost se može proširiti i na jastuke koji definišu ivice sedišta.

Zaobljena sofa: Vrste

Postoji nekoliko različitih vrsta zaobljenih sofa koje možete lako uklopiti u vašu dnevnu sobu u zavisnosti od stila u kom ste je dekorisali. Sjajna stvar je što sofe dolaze u raznim bojama, pa i tu imate velikog izbora.

Zasebno zaobljeni delovi

Ovaj tip sofe je raslojen na svaki deo ponaosob i svaki deo je zaobljen na svoj način. Sjajno će se uklopiti u dnevnu sobu u minimalističkom stilu i dati joj posebnu čar.

Zaobljena sofa sa razdvojenim naslonima

Razdvojeni zaobljeni nasloni će se zbog svog simpatičnog dizajna uklopiti u skoro svaki stil dnevne sobe. Dodajući joj i okrugle jastučiće, učinićete zaobljenu sofu glavnim akcentom u prostoriji. Niko neće moći da je ne primeti.

Zaobljena sofa izdignuta na nogare

Zaobljene sofe takođe mogu imati i nogice. Međutim, često su u tom slučaju i niski nasloni. Ovakav tip sobe će uneti u vašu dnevnu sobu eleganciju i luksuz.

Zaobljena sofa u kružnom obliku

Zaobljena sofa u kružnom obliku je idealan izbor za velike prostore. Naročito ako volite druženje u velikom broju. Ovo je sjajan način da svi vaši prijatelji budu zajedno.

Zaobljena sofa sa zasebnim sedalnim delovima

Vaša dnevna soba će dobiti sasvim novi originalan izgled. Zanimljiv dizajn će uneti u prostoriju pozitivnu energiju i osećaj mira.

Zaokružena zaobljena sofa

Zaokružujući naslon čini sofu vrlo modernom. Mekani nasloni i ivica sedaonog dela će učiniti da se osećate ušuškano. Osim toga, ovaj moderan dizajn ima i dekorativnu ulogu. Vaša dnevna soba će sa ovakvom sofom odisati luksuzom i udobnosti.

Dualna zaobljena sofa

Ovo je sjajan dizajne zaobljene sofe u kom su sedeći delovi sa obe strane naslona i idealna je jer otvara prostor i olakšava dizajn.

Zaobljena sofa jeste malo hrabrija odluka u dizajnu jer ga je za nijansu teže uklopiti od klasičnog nameštaja. Međutim, u tome i jeste lepota ovog tipa nameštaja. Zbog njene neobičnosti, vaša prostorija će biti u potpunosti jedinstvena, a uživaćete da provodite vreme u njoj.


Snežana Vranić

Scovad/GettyImagesPlus