5 razloga zbog kojih novogodišnja jelka može da izgleda neukusno

by | December 23, 2022

Teško je zamisliti Novu godinu bez lepo okićene jelke. Ovo drvo je glavni simbol voljenog zimskog praznika. Ako želite da novogodišnja jelka izgleda luksuzno i dostojanstveno, saznajte koje greške ne treba praviti u dizajnu jelke.

5 razloga zašto vaša jelka izgleda neukusno

Šljokice

Nekada su se šljokice smatrala glavnim atributom novogodišnje proslave. Sve je bilo prekriveno njima! Danas sa šljokicama na jelki postižete veća verovatnoću da ćete postići jeftin izgled jelke. Iskoristite modne trendove u dizajnu i napustite zastarelo rešenje. Ako zaista želite da dodate blistavost i sjaj, koristite novogodišnje ukrase u vidu cvetova božićne zvezde, tradicionalnih mašnica za jelku ili samo pokupite luksuzne i privlačne kuglice, ali ne idite predaleko.

Obilje ukrasa koji se ne slažu po stilu i boji

U nastojanju da jelku ukrasite što šarenije i svetlije, rizikujete da simbol Nove godine pretvorite u primer potpunog neukusa. Pre nego što pređete na ukrašavanje, odlučite se za izabrani stil, kao i za šemu boja. Ponekad, da bi se stvorilo pravo umetničko delo, dovoljno je koristiti samo dve boje božićnih kuglica, na primer, crvena plus zlatna, ili srebrna plus meka ljubičasta. Slično tome, izaberite druge ukrase za jelku: lepi i prefinjeni anđeli ne idu dobro sa jednostavnim patuljcima od tkanine. Odlučite se za stil dizajna i tek onda pređite na sam proces.

Članak se nastavlja posle reklama

Plastični stalak

Ako govorimo o veštačkoj smrči, onda ne zaboravite da prikrijete plastično postolje ispod drveta. U suprotnom, cela slika će se srušiti zbog jednog malog detalja. Možete koristiti veštački sneg, posebnu tkaninu, staviti drvo u kutiju ili ga pokriti posebnim tepihom. Sada će sve izgledati savršeno.

Raznolik i brojan dekor

Zapamtite da je kvalitet uvek bolji od kvantiteta, zato nemojte preopteretiti svoju božićnu jelku sa previše ukrasai. Obilje previše šarenog dekora ne ostavlja najbolji utisak na goste. Ako sumnjate u svoje dizajnerske sposobnosti, sledite princip minimalizma i izbegavajte previše blistave detalje kako biste stvorili nenametljivu atmosferu.

Dekorativna traka

Još jedna manifestacija davne mode i antike je ukrasna traka, kojom kao mumija velikodušno obmotate jelku. Kao i šljokice, takva dekoracija je prošlost, jer je prirodnost danas u trendu. Obilje ukrasne trake daje drvetu pozorišni izgled. Ako se ipak odlučite za prirodnost, odustanite od takvog dekora u korist običnog venca, što će biti sasvim dovoljno. Inače, sada su u modi sijalice sa belim, a ne višebojnim svetlima, koje stvaraju prefinjeniji i čvrstiji stil.

Članak se nastavlja posle reklama