7 modernih ideja da vaša polica za TV zablista

by | June 2, 2023
polica za TV

Da bi polica za TV iskoristila svoj potencijal i lepo se uklopila u prostor, neophodno je obratiti pažnju na nekoliko važnih detalja koji će je učiniti modernom.

7 modernih ideja da vaša polica za TV zablista

Instagram foto konkurs – “Najlepši kutak u domu”

Postavka TV-a blizu police

Postavljanje televizora na zid je jednostavno. To oslobađa prostor na vašoj polici i čini vaš TV lakšim za gledanje. Dizajneri savetuju da ga postavite prilično blizu svoje police, bez prevelikog razmaka.

Minimalistički detalji

Možda je primamljivo da na svoju TV policu posložite pregršt dekoracije ali ne preterujte. To može biti nekoliko knjiga za stočić za kafu, mala biljka i jedan vama značajan dekorativni predmet. Suviše detalja izgledaće kič i odvući će vam pažnju.

Polica za TV: Bez ramova

U svetu dizajna enterijera, uramljene fotografije su završni detalj. Ali kada ukepšavate vašu TV policu, najbolje bi bilo da ih izostavite.

Dizajneri kažu da fotografije i umetnička dela takođe odvlače pažnju jer je TV u stvari jedna ogromna slika koju ne treba ništa da zaseni.

Sklonite dodatke

Držite tehničke stvari dalje od vaših očiju, kao i od TV police. Daljinske upravljače, kablove i dodatke za video-igrice možete odložiti u fijoku.

Bolji izbor je da vašu policu za TV ukrasite dekorativnim predmetima, umesto upravljačima koji uglavnom ne izgledaju nimalo stilski.

Polica za TV u boji

Još jedan način za dekoraciju TV police je da se prosto odlučite za policu u smelim ili pastelnim tonovima. Veličanstveno će se isticati u prostoru i neće vam biti neophodno mnogo ukrasa da biste je dodatno ulepšali.

Kablovi

Da biste prikrili kablove koji kvare estetiku vaše TV police, možete koristiti kanalice za kablove i lajsne. One se postavljaju preko kablova i potpuno ih skrivaju. Neke opcije se čak mogu i farbati, pa ih možete uskladiti sa svojim zidom i niko ih nikada neće primetiti.

Prazna polica za TV

Možda zvuči revolucionarno, ali svoju TV policu možete ostaviti neukrašenom. Usredsredite svoju dekorativnu pažnju na drugo mesto za savršeni dekorativni balans u vašoj dnevnoj sobi.


Miljana Momirović

Vanit Janthra/GettyImagesPlus