Dekoracija TV police: Jednostavne ideje za savršen kutak

by | August 29, 2023
Dekoracija TV police: Jednostavne ideje za savršen kutak

TV možda nije najestetičniji detalj vašeg doma, ali uz nekoliko pametnih dekorativnih trikova, može izgledati savršeno uklopljen u enterijer.

Dekoracija TV police: Akcenti u dnevnoj sobi

Igrajte se sa asimetrijom

Dizajenri enterijera često koriste asimetriju kako bi stvorili vizuelni interes i razvili harmoniju u prostoru. Ovaj princip možete primeniti na dekoraciju vašeg TV stola pomoću stepenastih zidnih polica ili postavljanjem težih dekoracija s jedne strane stola. Ako kombinujete oba pristupa, izbalansirajte ih visinom s jedne strane i dubinom s druge strane.

Koristite duge police

Ako je vaš televizor postavljen ispred široke zida i želite iskoristiti prostor bez zagušenja poda, duge police su pravo rešenje. Postavite ih što više gore, ali ne toliko da izgubite previše prostora iznad, i popunite police knjigama, korpicama i dekoracijama. Ako je vaš televizor na stalku, pokušajte uskladiti širinu polica s širinom vašeg TV-a.

Osvežite TV stočić bojom

Osvežavanje modernog i stilizovanog TV stola ne mora zahtevati veliku investiciju u novi komad nameštaja. Možete osvežiti postojeći TV sto novim slojem boje ili premazom. Ako je vaš prostor uglavnom neutralan, pokušajte s bogatom ili dubokom bojom kako biste pojačali interesovanje u prostoru i dali novi akcentni ton vašoj paleti boja.

Jednostavne linije za moderan i minimalistički stil

Primenite neka pravila skandinavskog stila u svojoj dnevnoj sobi sa kratkim i oštrim TV stolom. Sa jednostavnim pristupom nameštaju, ovaj stil deluje sveže i lagano čak i ako je vaš televizor veći. Minimalističke dekoracije upotpunjuju skandinavski izgled.

Dekoracija TV police pomoću vaze

Bez obzira na to da li je vaš televizor postavljen na sto ili zid, velika vaza može biti sve što vam treba za dekoraciju. Izaberite vazu neobičnog dizajna koja će privući pažnju u vašoj sobi. Napunite je sezonskim cvetnim aranžmanima ili klasičnim zelenilom za privlačan dekorativni detalj.

Koristite dekoraciju zakrivljenih linija

Zakrivljene linije u dekoraciji su trend koji vredi usvojiti u vašem domu jer dodaje mekoću i ravnotežu vašoj sobi. Uparenje zaobljenih dekoracija poput zakrivljenih vaza i staklenih posuda sa oštrim uglovima vašeg televizora i TV stola usklađuje prostor za dizajnersku vibraciju.

Vaša zabavna zona može postati centar pažnje vašeg doma uz pomoć ovih kreativnih dekorativnih ideja za uređenje oko televizora. Uz dodir inspiracije i malo maštovitosti, svaka prostorija će izgledati elegantno i dobro promišljeno.


Borjana Božić

Vanit Janthra/gettyimages