Dnevna soba inspirisana primorjem: Mediteran u vašem domu

by | August 15, 2023
Dnevna soba inspirisana primorjem

Uređenje u morskom stilu je u centru pažnje i to sa dobrim razlogom. Dnevna soba inspirisana primorjem je kao bekstvo na more bez napuštanja grada.

Dnevna soba inspirisana primorjem: Mediteran u vašem domu

Tapete

Od jednostavnih plavih i belih pruga do nautičkih motiva, postoji niz lepih ideja za tapete koje možete izabrati kako biste postigli izgled primorja u vašoj dnevnoj sobi. U zavisnosti od odabranog stila, tapete mogu biti i smele i suptilne.

Članak se nastavlja posle reklama

Umetničko delo

Kada uređujete dnevnu sobu, umetnička dela su odličan početak za dizajn inspirisan primorjem. Na ovaj način stvorićete sofisticiranu i jedinstvenu šemu u enterijeru. Potražite meke plave tonove, tamnoplave ili zelene kako biste imitirali boje zaliva i prirode.

Dnevna soba inspirisana primorjem: Školjke

Školjke su doživele priličan porast u dizajnu enterijera u poslednjih nekoliko godina. Od smelih otisaka školjki i dizajna tapeta, do nazubljenih komada nameštaja i dekorativnih predmeta od školjki, ovaj trend označava jedinstven i moderan pogled na tradicionalni primorski dizajn. Izlaskom filma u maju ove godine The Little Mermaid, trend mermaidcore preplavio je društvene mreže.

Članak se nastavlja posle reklama

Bez obzira da li se odlučite za vaze od školjki jarkih boja, ili odaberete elegantan otisak školjke za dekorativne jastuke, jednostavna lepota i njen oblik mogu se ceniti kroz mnogo različitih predmeta i nameštaja u domu.

Članak se nastavlja posle reklama

Jednostavni detalji

Ako želite da prihvatite primorski dizajn enterijera, ali na skroman način, suptilno korišćenje ukrasnih dekorativnih predmeta može vašem prostoru dodati elegantan dodir primorskog uređenja. S druge strane, ukoliko preterate sa dekoracijom u morskom stilu, prostor može izgledati pretrpano i zamorno, pa je jednostavnije igrati na sigurno i odlučiti se za svega nekoliko akcentnih detalja.

Kupatilo inspirisano primorjem: Italijanski šarm u vašem domu

Članak se nastavlja posle reklama

Pruge

Dekoracija prugama je bezvremenski izbor za uređenje enterijera. Ako razmišljate o uređenju dnevne sobe u stilu primorja, prugasti element može dodati elegantan i nautički osećaj u prostoru.

Paleta boja

Jednostavna šema boja je savršen izgovor za stvaranje utočišta mira i spokoja. Nećete pogrešiti sa mekim nijansama plave, tamnocrvene, svetlozelene i čokoladne za sofisticirani izgled dnevne sobe.

Članak se nastavlja posle reklama

Nijansa koja je oduvek bila popularna u svetu enterijera je svetloplava. Ova plava nalik nebu deluje vrlo umirujuće u prostoru. Kada se koristi sa oštrom belom, stvara primorski osećaj, dok kao jedan blok boje može da bude dah svežeg vazduha. Za prelazniju obalnu šemu kada dođe zima, uparite ovu šemu boja za dnevnu sobu sa zemljanim nijansama poput rđe, oker ili senfa kako biste zaista oplemenili prostor.

Ako mislite da su ideje bele dnevne sobe rezervisane samo za ultramoderne domove, razmislite ponovo. Iznenađujuće, bela šema ukrašavanja će lepo funkcionisati u primorskom domu. Izbegnite jedino pretežno beli prostor koji može da izgleda previše klinički.

Jedan važan aspekt koji treba uzeti u obzir prilikom ukrašavanja bledom paletom boja je da unesete što je moguće više teksture jer stvara dubinu i slojevitost.

Članak se nastavlja posle reklama

Miljana Momirović

Lilas Gh/GettyImagesPlus