Dnevni boravak – jednostavno i lepo (video)

by | January 7, 2023
Dnevni boravak - jednostavno i lepo (video)

U nastavku pogledajte kako to netralne boje, jednostavan nameštaj i nekoliko detalja čine dnevni boravak modernim i sofisticiranim. 

 

Osim što je trend minimalističkog enterijera već dugi niz godina pri samom vrhu i sigurno će se tu zadržati u budućnosti, ne može se zanemariti ni potreba čoveka za urednim životnim prostorom u kojem pažnju neće skretati nepotrebne stvari.

 

Mali dnevni boravak

Ovaj dnevni boravak krasi velika količina prirodnog osvetljenja, a odabrana paleta neutralnih boja dodatno doprinosi osećaju skladnog i urednog ambijenta. Dominante su bela i svetlosiva boja u kojoj su odabrani tepih i garnitura. Tamnijim bojama su akcentovani pojedini elemnti poput kafe-stočića kvadratnog oblika sa zanimljivim postoljem i modernom dekoracijom.

Zatim je tu komoda crno-bele boje i fotelja čije su nogare i naslon crne boje dok je sedalni deo tapaciran svetloplavom tkaninom. Plavi detalji su uvedeni i u vidu jastučića ali i na uramljenim fotografijama. Tu su biljka i podna lampa kao uvek poželjni elementi, a složićemo se da impozandtna visilica čini ovaj dnevni boravak posebno lepim i modernim.

 

Moderna dnevna zona

U ovom primeru vidimo kako je dnevna zona, uključujući dnevni boravak, trpezariju i kuhinju, skladno uređena. Na zidovima dominira bela boja, dok je topla nijansa drveta na podu dala posebnu čar ovom ambijentu. Dnevni boravak čini udobna garnitura sive boje, kao i beli tepih geometrijskog dezena i kafe-stočić metalne konstrukcije u crnoj boji. Na zidu iznad je postavljeno nekoliko uramljenih fotografija, a kako bi ispratila dizajn, odabrana je i draperija sive boje.

Prostranu trpezariju čini sto pravougaonog oblika sa drvenom pločom i metalnim postoljem, dok su odabrane stolice tapaciranog sedalnog dela takođe u sivoj boji. Ovu postavku su dopunile i tri moderne visilice. Kuhinja je prilično minimalistički uređena, dominira bela boja, a pozicija elemenata je čini vrlo funkcionalnom.

 

Dnevni boravak – sofisticirano sa prirodnim detaljima

I u ovoj dnevnoj zoni, prostoriju dele trpezarija i dnevni boravak. Trpezarijski deo je prilično elegantno uređen, sa stolom koji je naslonjen uz zid i odabranim modernim stolicama.

U nastavku sledi dnevni boravak kojim dominira bela boja kako na zidovima, tako i na tepihu i garnituri, a iz iste kolekcije je odabrana i fotelja. Ono što ovaj dnevni boravak čini posebnim jesu detalji u službi prirode poput slike na zidu, drvenih kafe-stočića i dekoracije. Pleteni tabure uporpunjuje postavku, kao i neizostavna biljka u uglu.

Birajući neutralne boje sa sigurnošću možete kreirati moderan i lep dnevni boravak.

 

Borjana Božić

KatarzynaBialasiewicz/gettyimages