Dom za dvoje

by | May 10, 2018

Kako da obična plava postane prefinjena nijansa koja će od vašeg doma načiniti prostor takav da će vam svi pozavideti

001

Mali stan i skučeni prostor nisu razlog da živite u neorganizovanom i neuređenom stanu. Pogledajte kako je jedan mladi par pretvorio ove nedostatke u prednosti toplog doma. Velika prostorija, koja je nekada funkcionisala kao ”soba za sve” i to bez nekog rasporeda, sada je pretvorena u interesantan sklop u kom se funkcije, iako razdvojene, međusobno prožimaju.

Članak se nastavlja posle reklama

006

Kako proširenje nije bilo moguće, stan je podeljen na nekoliko manjih celina. Ugradnjom jednog zidnog elementa od gips-kartona postignuto je sve što su se zahtevalo od prostora. Stan je bio podeljen na celine koje su savršeno funkcionisale i delovao je otvoreno i prostrano. Za ovu iluziju zaslužna je slojevitost postignuta panelima i pregradama različitih tonova.

007

Članak se nastavlja posle reklama

Dnevni boravak odvojen je od drugih delova dnevne zone zidom visine 1 m. Ovaj zid tapaciran je plišem u boji šljive.

POGLEDAJTE I… Crveno gnezdo za dvoje

Članak se nastavlja posle reklama

003

Kuhinjski šank izveden je od keroka, a iznad njega instalirana je napa minimalističkog dizajna. Može se reći da su trpezarijski sto i kuhinjski šank zapravo jedan element, funkcionalan i atraktivan. Još veći, gotovo dramatičan efekat, unosi rustičan luster neobičnog dizajna.

Članak se nastavlja posle reklama

007
Spavaća soba, tačnije spavaća zona, odvojena je niskim zidom koji sa strane za spavanje postaje uzglavlje i nosač za konzolne polične elemente. Na ovaj zid oslanja se i krevet koji je uz male promene dobio potpuno novi izgled.

JOŠ SAVETA NAĆI ĆETE U NOVOM BROJU MAGAZINA BRAVACASA!

Članak se nastavlja posle reklama

PRATITE NAS I NA FACEBOOKU: casadesign.rs