Drveni zid: Kakav dizajn birati u 2023?

by | November 22, 2022
drveni zid 2023

Drveni zidovi su, jednostavno, prelepi. Prirodno drvo je materijal za unutrašnju dekoraciju koji izaziva osećaj topline i udobnosti. Omogućava eksperimentisanje sa inovativnim rešenjima, novim završnim obradama i dodaje prostorjama jedinstvenu strukturu. Izbor drvene zidne obloge danas nije lak, jer na tržištu postoji mnogo tradicionalnih i savremenih opcija.

 

Drveni zid: zašto ga izabrati?

 

Članak se nastavlja posle reklama

Drveni zid je bezvremenska, elegantna i atraktivna ideja za dizajn enterijera. Drvo na zidovima može dodati savremeni štih modernom dekoru ili poboljšati tradicionalni stil sobe. To je univerzalno svestran materijal, pogodan za bilo koji prostor u kući. Varijacije prirodnog drveta nude širok spektar tekstura i boja. Takođe možete odabrati egzotične i skupe vrste, kao i jeftine opcije za vaš dizajn.

Bilo da se radi o dodavanju drvenih letvica na zidove ili plafon, ili stvaranju prelepih akcentnih zidova, ovaj materijal uvek izgleda prirodno i udobno. Nijanse braon boje i sivi tonovi drveta pružaju prijateljski, miran i opuštajući utisak.

Članak se nastavlja posle reklama

Tekstura drveta poboljšava unutrašnju dekoraciju, dodajući originalnu viziju i jedinstvene šare. Prirodno drvo je fleksibilan materijal. Dizajneri i arhitekte stvaraju fantastične moderne zidne dizajne sa inovativnim oblicima, hladnim nijansama i kombinacijama različitih vrsta drveta.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Drveni zid: Kako odabrati pravi stil?

 

Prvo, pogledajte prostor koji želite da modernizujete i razmislite o tome koje vrste drvenih zidova najbolje odgovaraju vašem stilu. Da li želite atmosferu brvnare, sa grubim teksturama i čvorovima u drvetu? Možda želite da napravite drvene zidove u stilu šabi šika tako što ćete površinu obojiti u belo, a zatim je oštetiti? Ili, tražite elegantnu završnu obradu sa tamnom bojom trešnje, koja će vašu sobu učiniti toplijom i prijatnijom?

Članak se nastavlja posle reklama

Bez obzira na vaš stil, drveni zidovi su odličan uradi-sam projekat koji možete završiti u razumnom vremenu. Cenićete transformaciju koju će takva konstrukcija doneti vašem enterijeru mnogo više od onoga što može da uradi kanta za boju.

Članak se nastavlja posle reklama

Drveni zid postiže ono što boja i tapete retko mogu, a to je da stvori ambijent koji se izdvaja od celog projekta, da postane samostalno umetničko delo enterijera. Jednostavni za izgradnju i trajni, ovi drveni zidovi će rasti sa vašim domom. Kao i vi, akcentni zid će vremenom postati samo bolji.

 

Drveni zid i trendovi za 2023.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Kamin

Ako vaša soba ima kamin, ovo je savršeno mesto za početak. Čak i ako on trenutno nije glavna tačka, razmislite o tome kako  možete transformisati sobu i privući pažnju kaminom. Možete li proširiti kamin od poda do plafona? Možete li da dodate šindre i obojite drvo u crno da biste ga istakli?

 

Članak se nastavlja posle reklama

Prozori

Da, prozori. Zamislite veliku dnevnu sobu ili otvoreni portal sa prozorima od poda do plafona. Ovaj prelep pogled može biti tačka konvergencije. Kako možete iskoristiti ovaj deo sobe? Da li biste mogli da obučete zid u crno drvo? Možda susedni zidovi treba da budu neutralni, a nameštaj i ostatak dekora treba da budu suptilni?

 

Zid sa ugrađenim policama

Često možete videti ugrađene police pored kamina ili u kućnoj kancelariji. Možete obložiti zid drvetom da biste istakli ove niše.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Ostali arhitektonski elementi

Da li imate druge jedinstvene karakteristike u svojoj sobi?  Razmislite o tome kako možete da naglasite ove elemente da biste ih istakli.

Članak se nastavlja posle reklama

 


Victoria Kovalchuk/GettyImagesPlus