Idealna TV polica kao spoj funkcionalnosti i estetike

by | March 2, 2023

Postoji mnoštvo primenjivih ideja za uređenje dnevne sobe, ali jedno od  najefikasnijih je postavljanje TV police, koja ne samo da rešava mesto za postavljanje televizora, već i za odlaganje drugih elektronskih uređaja, knjiga, dekorativnih predmeta i ostalih stvari koje želite imati pri ruci dok gledate televiziju ili se opuštate u sobi.

Da biste izabrali savršenu TV policu za vaš dom, prva i najvažnija stvar koju treba da uzmete u obzir je veličina televizora. Smeštanje i svih ostalih dodatnih elemenata, poput plejera za filmove, kablovske kutije i drugih uređaja koji idu uz vaš TV je veoma važno, i potreban je prostor za njihovo odlaganje, pa odaberite tip police tako da imate dovoljno prostora u vidu polica ili fioka gde možete da držite uređaje koje koristite.

Dobra TV polica takođe može imati i važnu ulogu u dizajnu prostorije i doprinosi atmosferi ambijenta jednako kao i svaki drugi komad nameštaja. Prevelika TV polica mogla bi da nadjača estetiku ostatka ambijenta, a kada govorimo o stilu, postoji niz opcija TV police koje možete izabrati. U nastavku delimo sa vama korisne savete oko odabira idealne TV police.

Ukoliko imate mnogo uređaja, otvorena polica ne bi estetski lepo izgledala, pa potražite dizajn ormarića koji bolje sakriva ili prikriva kablove.

Uz specifične boje zidova ili šarene tapete, najbolje je da se opredelite za neutralne TV police, poput bele ili kombinacije bele i drvo dekora. Sjajan primer je TV polica VALENCIA TV 160 3K1F u kombinaciji dekora artisan hrasta i bele mat folije, koja je dizajnerski privlačno rešenje za uređenje dnevnog boravka i daje toplu estetiku enterijeru. Prostor za odlaganje su praktična fioka u središnjem delu, jedan otvoreni i dva zatvorena dela, koji poseduju praktično raspoređene police. Frontovi su obogaćeni crnim ručicama jednostavnog dizajna, koje su usklađene sa dizajnerskom linijom cele kolekcije VALENCIA.

TV police su obično jednodelne, mogu se lako postaviti i premestiti ako je potrebno,  a za razliku od regala ne uokviruju TV i samim tim zauzimaju manje prostora kako na podu, tako i na zidu.

TV polica ALMEIDA 180 u kombinaciji carbon i dekora artisan hrasta predstavlja estetski privlačno rešenje za uređenje ambijenta dnevnog boravka. Njena funkcionalnost je istaknuta otvorenim i zatvorenim policama, kao i prostorom za audio-vizuelnu opremu, a i estetski se savršeno uklapa u ambijent svakog dnevnog boravka.

TV polica CORDOBA, u kombinaciji artisan hrasta i crnog dekora, koja se sastoji od otvorenog i zatvorenog segmenta sa pregradnim delom, idealno bi se uklopila kako u nešto tvrđi industrijski ambijent, tako i uz nežno roze – boho ambijent dnevnog boravka.

Zanimljiva kombinacija otvorenih i zatvorenih delova u vidu horizontala i vertikala čine njen dizajn zanimljivim, ali istovremeno pružajući svedenost crnim mat delovima, koji mogu poslužiti za dobru kamuflažu crnih uređaja koji idu uz TV, ali i kao dobra pozadina za isticanje raznobojne dekoracije.

Ako volite rustičniji  ambijent, dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da odaberete zanimljive TV police u dekoru drveta, ali ako je vaš dnevni boravak modernijeg stila, bolja opcija su bele ili crne police. Metal je takođe prisutan u dizajnu većine vrsta TV polica, uglavnom u vidu ručica i nogara, ali i kao dekorativni element.

TV police su često multifunkcionalne, a na vama je da odaberete onu koja će se najbolje uklopiti u ambijent vašeg dnevnog boravka i koja će ulepšati prostor, ali i momente uživanja u omiljenoj emisiji ili seriji, kao i porodičnom druženju.